Τουρισμός: Ιδρύθηκε στην Κρήτη Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία

Τουρισμός: Ιδρύθηκε στην Κρήτη Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία

Με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου, το Κέντρο έχει στόχο την προώθηση των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού με αιχμή του δόρατος την Μεσογειακή Διατροφή.

Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία δημιουργήθηκε στην Κρήτη με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίου φήμης και της τουριστικής εταιρείας Grecotel. Το Κέντρο έχει στόχο την προώθηση των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού με αιχμή του δόρατος τη Μεσογειακή Διατροφή που βασίζεται στην Κρητική Δίαιτα και έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες διεθνώς ως ο πιο υγιεινός τρόπος ζωής.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου ανήκει στον επιφανή επιστήμονα Στέφανο Κάλη, καθηγητή στο Χάρβαρντ στον τομέα Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας και Έλληνα τρίτης γενιάς της Αμερικής. Η υλοποίηση του οράματος αυτού πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, πρωτοπόρο στην Ελλάδα στην επιτυχημένη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.

Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης σε εκδήλωση στο Amirandes Grecotel Boutique Resort.

Ως μοναδική εμπειρία ζωής χαρακτήρισε ο Δρ. Frank Hu, Πρόεδρος Τμήματος Διατροφής Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Harvard, την επίσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κέντρου Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία στην παραδοσιακή βιολογική φάρμα AgrecoFarms της Grecotel.

Οι επιστήμονες από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά στην παραδοσιακή φάρμα της Grecotel, AgrecoFarms, μια μοναδική και ολοκληρωμένη εμπειρία σε όλη τη διαδρομή της κρητικής διατροφής και παράδοσης, όπως αυτή ξεκινά από τη μάνα γη και καταλήγει στο πιάτο μας. Το ζύμωμα του ψωμιού, η παραγωγή τσικουδιάς, το άρμεγμα, η συλλογή προϊόντων από το μποστάνι, η παραγωγή μελιού, ήταν μερικές από τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι διακεκριμένοι επιστήμονες προτού καταλήξουν στο μπαλκόνι της φάρμας και απολαύσουν τις μοναδικές εξαιρετικές γεύσεις μαγειρεμένες με τον πιο παραδοσιακό τρόπο.

Τους επιστήμονες και τις τοπικές αρχές καλωσόρισε εκ μέρους του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel o κος Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Grecotel Operations Director, ο οποίος εξέφρασε τη συγκίνηση και την περηφάνια του Ομίλου, καθώς το Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία υλοποιεί ένα όραμα του κυρίου Νίκου Δασκαλαντωνάκη, στο οποίο o Όμιλος έχει επενδύσει εδώ και δεκαετίες δίνοντας ιδιαίτερη αξία και προβολή στο κομμάτι της Κρητικής Διατροφής και της διασύνδεσης του Πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό.

Ο κος Στέφανος Κάλης, στην ομιλία του τόνισε ότι το Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία – Hellenic Center of Excellence for Health & Wellness αποτελεί έργο ζωής για τον ίδιο και ένα σημαντικό επίτευγμα για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα. Έχει έδρα το Ρέθυμνο, την πατρίδα της Grecotel, ενώ συμμετέχουν διεθνείς επιστήμονες και προσωπικότητες στο χώρο της επιστήμης, της διατροφής, της εκπαίδευσης και του υγιεινού τρόπου ζωής καθώς και αναγνωρισμένοι ‘Έλληνες καθηγητές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα