Turkish Airlines: Οι ισχυροί δεσμοί με την Ελλάδα και η περαιτέρω ενίσχυση Αθήνας και Θεσσαλονίκης ως διεθνείς προορισμοί

Turkish Airlines: Οι ισχυροί δεσμοί με την Ελλάδα και η περαιτέρω ενίσχυση Αθήνας και Θεσσαλονίκης ως διεθνείς προορισμοί
Αεροσκάφος της Turkish Airlines

Ο γενικός διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στην Ελλάδα κ. Yavuz Akkaynak μιλάει στο NEWS 24/7 για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, αλλά και για τη ισχυρή σχέση της με τη χώρα μας.

Τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την αεροπορική εταιρείας της Τουρκίας, αλλά και τις προσπάθειες περεταίρω ανάπτυξης των δρομολογίων της προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη ως πύλες προς όλη τη χώρα, εξήγησε σε συνέντευξη του στο NEWS 24/7 ο γενικός διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στην Ελλάδα κ. Yavuz Akkaynak.

Η Turkish Airlines μια από τις παλαιότερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, καταφέρνει σήμερα να πετά σε περισσότερους προορισμούς στον πλανήτη από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, στοχεύοντας πάντα στην καινοτομία.

Η Turkish Airlines κλείνει φέτος τα 90 χρόνια λειτουργίας της. Πώς από 5 αεροσκάφη και 30 άτομα προσωπικό, φτάσατε να πετάτε σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επιτυχία μας. Ένας από αυτούς έγκειται στον στόχο μας να κάνουμε την Turkish Airlines μια παγκόσμια εταιρεία. Σε όλη την ιστορική της πορεία, μας ενδιέφερε πάντοτε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ειδικά στην αεροπορική βιομηχανία, ο αγώνας είναι απέναντι στον χρόνο. Έτσι, η οργάνωση είναι το πιο σημαντικό σημείο αυτής της επιτυχίας. Αναζητώντας την καινοτομία, εκπαιδεύουμε συνεχώς την ομάδα μας.

Ο γενικός διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στην Ελλάδα κ. Yavuz Akkaynak

Επιπρόσθετα, η γεωγραφική θέση της Κωνσταντινούπολης είναι μοναδική για τον τομέα των αερομεταφορών και σε συνδυασμό με το ασυναγώνιστο δίκτυο πτήσεων της Turkish Airlines, την καθιστούν ως το νέο κέντρο του κόσμου. Ο βασικός κόμβος μας, το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μας δίνει τη δυνατότητα να φτάνουμε σε περισσότερες από 50 χώρες, σε λιγότερο από 3 ώρες. Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο των πτήσεων και τον στόλο μας, παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία μας, ως η αεροπορική εταιρεία που πετά σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη.

Ως Turkish Airlines, δεσμευόμαστε να τηρούμε υψηλά πρότυπα όσον αφορά την εξυπηρέτηση πελατών και φροντίζουμε να υποδεχόμαστε και να φιλοξενούμε κάθε έναν από τους επισκέπτες μας με την τουρκική φιλοξενία. Από την άλλη πλευρά, πάντα κυνηγάμε την καινοτομία προκειμένου να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες, τα προϊόντα μας και αυτός είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην ανάπτυξή μας όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να μας εξυπηρετεί μακροπρόθεσμα.

Η Ελλάδα ήταν για την Turkish Airlines ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς ήταν η πρώτη χώρα που πετάξατε στο εξωτερικό. Τι σημαίνει η φετινή επέτειος των 75 χρόνων για την εταιρεία και την διαδρομή της στην Ελλάδα;

Αν σκεφτείτε ότι οι εμπορικές αερομεταφορές έχουν παρελθόν 100 ετών, η σημασία αυτού του γεγονότος μπαίνει σε ένα καλύτερο πλαίσιο. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τον 2ο μας προορισμό στην Ελλάδα, τόσο ως διεθνείς προορισμούς, όσο και ως πύλες που οδηγούν στις ομορφιές της Ελλάδας. Δεν μεταφέρουμε μόνο επιβάτες, αλλά και πολιτισμό και αξίες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Turkish Airlines

Σήμερα πετάτε μόνο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπάρχουν και άλλοι προορισμοί στην Ελλάδα που μελετάτε να επεκτείνεται το δίκτυο σας;

Ανάλογα με τη ζήτηση, υπάρχει πάντα χώρος για επέκταση, ειδικά όταν είμαστε ο αερομεταφορέας που πετά σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία.

Ποιο είναι το ποσοστό των Ελλήνων επιβατών στις πτήσεις σας και πόσοι χρησιμοποιούν την Turkish Airlines για ταξίδια πέρα της Τουρκίας; Ποιοι είναι οι βασικοί προορισμοί μετεπιβίβασης;

Οι Έλληνες επιβάτες μας αποτελούν σημαντικό μέρος του συνόλου των επιβατών μας. Ως αερομεταφορέας, μέλος δικτύου, ο στόχος μας είναι να ταξιδεύουμε μετεπιβιβαζόμενους επιβάτες ώστε να υποστηρίζουν άλλους προορισμούς του δικτύου μας αλλά και να υποστηριζόμαστε από άλλους προορισμούς. Μετά την πανδημία πολλά πράγματα άλλαξαν, και εάν μιλήσουμε για το σήμερα, ο κύριος προορισμός για την ελληνική αγορά είναι, φυσικά, η Τουρκία και πάνω από αυτήν η Βόρεια Αμερική και η Αφρική. Ελπίζουμε με την χαλάρωση των μέτρων που επέβαλε η πανδημία, να έχουμε την ίδια επιτυχία και στην Άπω Ανατολή.

Τι κάνει την εταιρεία να διαφέρει από τον ανταγωνισμό της. Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρετε ακόμα και σε μια σύντομη πτήση, όπως είναι το Αθήνα – Κωνσταντινούπολη;

Χάρη στο ασυναγώνιστο δίκτυο πτήσεών μας, είμαστε οι καλύτεροι στο να προσφέρουμε συνδεσιμότητα ανάμεσα στους διάφορους προορισμούς. Επίσης, με νέο και μοντέρνο στόλο, άνετα καθίσματα και νόστιμα εδέσματα, κερδίσαμε τον τίτλο της Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας στην Ευρώπη. Με ανταγωνιστικές τιμές, μεγάλο πάθος και φιλοδοξία, πετάμε σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στη σύγχρονη αεροπορική βιομηχανία ένα από τα must είναι ένα IFE σύστημα. Εμπλουτίζουμε πάντα το περιεχόμενο του προγράμματος ψυχαγωγίας με τις πιο καινούριες επιλογές. Οι επιβάτες μας μπορούν να συνδέσουν τις προσωπικές τους ηλεκτρονικές συσκευές με το σύστημα ψυχαγωγίας κατά την πτήση μέσω app.

Πόση έμφαση δίδετε στην εμπειρία μέσα στα αεροσκάφη, αλλά και στα αεροδρόμια; Τι είναι αυτό που αναζητούν σήμερα οι επιβάτες σας;

Όπως είπαμε μια αλυσίδα είναι τόσο ισχυρή όσο και ο πιο αδύναμος κρίκος της και αυτό το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη κατανοώντας ότι η εμπειρία είναι ένα πλήρες πακέτο. Κάθε άτομο της εταιρείας μας, από τις ομάδες εδάφους μέχρι τα πληρώματα καμπίνας, γνωρίζουν όλοι ότι πρόκειται για μια ομαδική δουλειά. Έτσι, στοχεύουμε στο να κάνουμε τους επιβάτες να νιώθουν ότι τους εκτιμούμε και ότι είναι ξεχωριστοί, δείχνοντάς τους όλο τον κόσμο και εκπλήσσοντάς τους εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές σε κάθε στάδιο του ταξιδιού τους. Οι βραβευμένες υπηρεσίες catering και η μοναδική μας φιλοξενία ξεπερνούν πάντα τις προσδοκίες των επιβατών μας.

Turkish Airlines

Η Turkish Airlines έχει καταφέρει να ανακτήσει τις επιδόσεις της μετά την πανδημία; Ανοίγετε νέα δρομολόγια;

Η Turkish Airlines είναι μόνη μεταξύ του δικτύου των αερομεταφορέων της Ευρώπης που έχει ανακάμψει πλήρως από την πανδημία Covid-19, ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2022, καταγράψαμε αύξηση κατά 37% σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημία το 2019.

Έχουμε ήδη ανοίξει το Newark (EWR), το Dallas (DFW) και το Seattle (SEA) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και σχεδιάζουμε να ανοίξουμε το Ντιτρόιτ και το Ντένβερ στο εγγύς μέλλον. Επίσης, αυξάνουμε τις συχνότητες σε πολλούς προορισμούς, με στόχο να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές.

Πόσο έχει επηρεαστεί η τιμή των εισιτηρίων μετά τις αυξήσεις στα καύσιμα;

Είναι γεγονός ότι η παγκόσμια αύξηση των τιμών των καυσίμων επηρέασε όλους τους κλάδους που βασίζονται στα καύσιμα, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει τις τιμές, επομένως δεν θα ήταν δυνατό και απολύτως ακριβές να δοθεί μια εκτίμηση με βάση μόνο αυτό το στοιχείο.

Ποιες πολιτικές και δράσεις ακολουθεί η Turkish Airlines για τη βιωσιμότητα;

Η Turkish Airlines έχει ξεκινήσει περισσότερα από 100 έργα λειτουργικής βελτιστοποίησης από το 2008 για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και τα υλοποίησε με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Με αυτά τα έργα που υλοποιήθηκαν σε κάθε στάδιο του ταξιδιού μαζί με τις επίγειες επιχειρήσεις, εξοικονομήθηκαν 15.363 τόνοι καυσίμου και αποτράπηκε η διασπορά 48.394 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι η Turkish Airlines ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αντισταθμίσει το αποτύπωμα άνθρακα των εταιρικών ταξιδιών όλων των εργαζομένων της και παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε όλους τους επιβάτες της ζητώντας «Fly Carbon Neutral» αμέσως μετά την έκδοση του εισιτηρίου σε συνεργασία με τη SEMTRIO διαπιστευμένη από BSI.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα