Υπεγράφη πρωτόκολλο για τον Προσβάσιμο Τουρισμό στη χώρα μας

Υπεγράφη πρωτόκολλο για τον Προσβάσιμο Τουρισμό στη χώρα μας

Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία..

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον κοινό σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών και δράσεων που προωθούν τον Προσβάσιμο Τουρισμό στη χώρα μας, υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Οι δράσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την κατάρτιση των εμπλεκόμενων στον τουριστικό τομέα σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς του Προσβάσιμου Τουρισμού, την προώθηση δράσεων εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία, τη βελτίωση της προσβασιμότητας υποδομών και υπηρεσιών, την καθιέρωση διεθνούς forum για τον Τουρισμό για Όλους/Προσβάσιμο Τουρισμό, που θα υλοποιείται ανά έτος σε διαφορετικό σημείο της χώρας.

Στόχος των δράσεων είναι η καθιέρωση διαρκούς θεσμικής διαβούλευσης του Υπουργείου και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων με το εθνικό αναπηρικό κίνημα, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και η Ελλάδα να γίνει προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Στόχος μας είναι να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμος τουριστικός προορισμός για όλους. Νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες μας με αναπηρία και μεριμνούμε ως Υπουργείο Τουρισμού, μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ώστε να γίνει αυτό πράξη. Μέριμνά μας είναι κάθε άνθρωπος, με αναπηρία, χρόνια πάθηση ή μειωμένη κινητικότητα, να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει πλήρως και ισότιμα στην τουριστική αλυσίδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Ο Προσβάσιμος Τουρισμός, ο Τουρισμός για Όλους, πρέπει να γίνει αναπτυξιακή προτεραιότητα στον τομέα του Τουρισμού στην Ελλάδα. Έχει δικαιωματικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα έχει εμπροσθοβαρή αναπτυξιακό χαρακτήρα. Θεωρούμε ότι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, μπορεί να θέσει τις βάσεις για μία διαφορετική πολιτική στον τομέα του Τουρισμού, που να αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις επί ίσοις όροις με όλους τους πολίτες, είτε ως επισκέπτες, είτε ως εργαζόμενους».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα