Τούρκικα ονόματα σε οδούς των Χανίων

Τούρκικα ονόματα σε οδούς των Χανίων

Αντιδράσεις από την Χρυσή Αυγή και μερίδα κατοίκων έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου Χανίων να δώσει τούρκικα ονόματα σε οδούς

Σε αλλαγή ονομάτων σε κάποιες οδούς προχώρησε πριν από λίγες μέρες ο δήμος Χανίων, προκαλώντας την αντίδραση μερίδας κατοίκων αλλά και της Χρυσής Αυγής.

Κι αυτό διότι δόθηκαν τούρκικα ονόματα και πιο συγκεκριμένα των φιλελλήνων, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στις ταμπέλες που έχουν μπει, Βέροβιτς Πασά, Ρεούφ Πασά και Φωτιάδη Πασά.

Θέση για το θέμα πήρε με ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή:

“Την δόξα του Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι ζήλεψε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, μόνιμος υπουργός τα παλιά χρόνια δόξας του ΠΑΣΟΚ ! Υλοποίησε προ ημερών την απόφαση μετονομασίας δρόμων της πόλης των Χανίων σε… τούρκικα ονόματα! Έτσι η 2η πάροδος Γεωργιάδη στην Νέα Χώρα Χανίων, πλέον θα λέγεται Βέροβιτς Πασά η 4η πάροδος θα λέγεται Ρεούφ Πασά και η 1η πάροδος θα λέγεται Φωτιάδη Πασά! Όλοι τους … φιλέλληνες όπως μας υπενθυμίζουν οι ταμπέλες σε παρένθεση κάτω από τα ονόματα! Ως φαίνεται η Ελληνική και η Κρητική Ιστορία … στέρεψε από Ήρωες ώστε να ονομάσουμε δρόμους και πλατείες! Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν και μαζεύουν υπογραφές για το θέμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα