Οι Έλληνες ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ

Οι Έλληνες ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ

Το NEWS 247 δίνει το λόγο στους πολίτες. Τι θα ψηφίσει στις κάλπες την Κυριακή, 5 Ιουλίου και ποια "ψιλά γράμματα" βλέπουν πίσω από το ΝΑΙ και το ΟΧΙ; Ζυγίζουν τις συνέπειες, επιφυλάσσονται για το μέλλον και ξεδιπλώνουν τις αλήθειες τους που προβληματίζουν (Vid)

 

Ρεπορτάζ, Συνεντεύξεις: Μίκα Κοντορούση, Βίντεο: Χρήστος Αργύρης

Ξημερώματα, Σαββάτου 27 Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθύνει διάγγελμα μέσω τηλεοπτικών δεκτών και για πρώτη φορά μετά από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, καλεί το λαό σε δημοψήφισμα , προκειμένου να αποφασίσει εάν θα γίνει αποδέκτης των τελευταίων μέτρων – τελεσίγραφο των Θεσμών ή όχι.

Το Σάββατο το πρωί, η κυβερνητική απόφαση βρίσκει τους πολίτες προ των ευθυνών τους. Το ΝΑΙ ή ΟΧΙ διχάζει και “σπάει” την ελληνική κοινωνία στα δύο. Σε ευρωπαϊστές και μη, σε υπέρμαχους της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, αλλά και σε εκείνους που θεωρούν ότι η πίστη και παραμονή στην ευρωπαϊκή οικογένεια, “στο σπίτι μας”” (όπως το αποκαλούν αρκετοί) εγγυάται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την προσπάθεια βελτίωσης της οικονομίας, ώστε να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Λίγες μόνο ώρες πριν την λήξη του συμφωνημένου προγράμματος με τους δανειστές, με τον ασκό του Αιόλου “μισοανοιχτό”, τις τράπεζες κλειστές και το ημερήσιο όριο ανάληψης να ανέρχεται στα 60 ευρώ για τον μέσο πολίτη και στα 120 ευρώ για τους συνταξιούχους, το NEWS 247 επισκέφτηκε γειτονιές της Αττικής, στον απόηχο μιας πρωτόγνωρης κοινωνικό – οικονομικής κατάστασης, προκειμένου να αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας.

Τι αναμένεται να δείξει η κάλπη της Κυριακής; Θα καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας να σταματήσει τον ιστορικό επιταχυντή; Ή κάποιοι βλέπουν την χώρα να μετατρέπεται σε έρμαιο φυγόκεντρων δυνάμεων;

Φοιτητές, άνεργοι, μισθωτοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι καταθέτουν τη δική τους γνώμη στην κάμερα του NEWS 247 με ειλικρίνεια και χωρίς φόβο, πέντε ημέρες πριν ανοίξουν ίσως οι πιο κρίσιμες κάλπες στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Σε τι ποσοστό, οι πολίτες απαντούν ΝΑΙ και πόσοι επιδιώκουν να αποτάξουν τη βούλα του ευρωπαϊκού στίγματος, που – για κάποιους – αποτελεί την απαρχή των δεινών μας; Και τελικά, ποιο το διακύβευμα των αναποφάσιστων; Είναι μόνο η ελλιπής ενημέρωση, τα ψιλά γράμματα, οι ανύπαρκτες κοστολογημένες συνέπειες που δεν έχουν φτάσει στα χέρια μας ή και κάτι ακόμη;

“Ελλάδα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Ελλάδα δεν είναι ο Τσίπρας και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ελλάδα είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ”, συμφωνούν στην πλειοψηφία τους.

Το NEWS 247 δίνει το λόγο στους πολίτες!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα