Άστεγος επέστρεψε 42.000 δολάρια που βρήκε σε σακίδιο

default image

Συγκινητική απόφαση άστεγου άνδρα στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Παρέδωσε 42.000 δολάρια που βρήκε στο δρόμο. Διαβάστε τι δήλωσε (Vid)

Απίστευτη ιστορία από τη Βοστόνη των ΗΠΑ.  Άστεγος βρήκε σε εμπορικό κέντρο ένα σακίδιο που περιείχε 42.000 δολάρια και τα παρέδωσε.

Ο άστεγος άνδρας που ονομάζεται Glen James, όταν άνοιξε το σακίδιο βρήκε μέσα 2.400 δολάρια σε μετρητά και σχεδόν 40.000 δολάρια σε ταξιδιωτικές επιταγές.

Η απόφαση του ήταν να το παραδώσει άμεσα στην αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το σακίδιο βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο εμπορικό κέντρο Σάουθ Μπέι στη συνοικία Ντόρτσεστερ της Βοστόνης.

“Θα νομίζετε ότι είναι τρελός”, ανέφερε ένας συγκάτοικος του, στο καταφύγιο αστέγων όπου διαμένει. “Αλλά οι άστεγοι είναι οι πρώτοι που θα βοηθήσουν κάποιον στο δρόμο. Δεν έχουν τίποτα αλλά θα δώσουν ότι έχουν”, δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.

Το σακίδιο που βρήκε ο σύγχρονος “καλός Σαμαρείτης” ανήκε σε Κινέζο τουρίστα και μέσα υπήρχε και το διαβατήριο του. Η αστυνομία βρήκε τον ιδιοκτήτη και του παρέδωσε το χαμένο σακίδιο.

Ο άπορος Glen James έλαβε ειδικό βραβείο από την αστυνομική Διεύθυνση της Βοστόνης για την πράξη του. “Είναι υπόδειγμα τιμής και γενναιοδωρίας”, δήλωσε ο επικεφαλής των τοπικών Αρχών, Ed Davis.

“Ακόμα και αν ήμουν απελπισμένος από τη φτώχεια, δεν πρόκειται να κρατούσα ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα που βρήκα” ανέφερε σε χειρόγραφη δήλωσή του κατά την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε προς τιμήν του στην αστυνομία της Βοστόνης.

“Είμαι θρησκευόμενος άνθρωπος. Ο Θεός δεν έπαψε ποτέ να με φροντίζει”, κατέληξε ο ίδιος, εντυπωσιάζοντας με την ταπεινότητα του. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το “ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο του”, εκείνος απάντησε λακωνικά: “Να μη γίνονται πόλεμοι στη γη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που έβγαινε από το αστυνομικό τμήμα όπου και τιμήθηκε, δεκάδες συμπολίτες του είχαν συγκεντρωθεί περιμένοντας τον για να τον χειροκροτήσουν για την πράξη του.

Ο 54χρονος James, είναι άστεγος από το 2005. Από την πλευρά των αρχών σημειώθηκε ότι ζει σε ένα κέντρο που φιλοξενεί άστεγους και ότι από τότε που δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό, πολλοί είναι εκείνοι που προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν.

Ο ίδιος τόνισε ότι δε θέλει να γίνεται βάρος στους συγγενείς του και ότι οι άνθρωποι που τον φιλοξενούν είναι υποστηρικτικοί.

Περιοδικό της Βοστόνης, αμέσως μετά το περιστατικό διοργάνωσε ιστοσελίδα μέσω της οποίας όποιος θέλει να στηρίξει τον James,μπορεί να το κάνει. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 50.000 δολάρια, για να “ζει πιο αξιοπρεπώς” όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του περιοδικού, Ethan Whittington.

Η καμπάνια χρηματοδότησης του Glen James, στο gofundme

Πηγή: Boston.com, metro.us

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα