Αυτή είναι η Πολυνησία της Ελλάδας

Αυτή είναι η Πολυνησία της Ελλάδας

Η διάταξη των πολλών μικρών νησιών, με τις εσωτερικές λίμνες, την έντονη βλάστηση και τις λωρίδες γης που τις περικλείουν, θυμίζουν τις Ατόλες της Πολυνησίας. Πώς θα φτάσετε εκεί

Απολαύστε μια πτήση πάνω από ένα μέρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς, εκεί όπου η φύση “ζωγράφισε” απλόχερα παίζοντας με τις αποχρώσεις του νερού, τη στεριά και τη θάλασσα, την Κορωνησία Άρτας.

Για να φτάσετε εκεί θα βρεθείτε να κινείστε για 10 χιλιόμετρα πάνω σε μια στενή λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα. Το καταπράσινο περιβάλλον, οι ψαρόβαρκες και τα είδωλά τους, δημιουργούν εικόνες ειδυλλιακές στο νερό.

Δείτε τη drone πτήση του haanity:

Τα πολυάριθμα νησάκια που βλέπετε στο παραπάνω βίντεο, λέγεται ότι παλαιότερα ήταν ενωμένα μεταξύ τους, ενώ αυτές οι λωρίδες γης φαίνονται πλέον από ψηλά σαν γλώσσες άμμου, αφού τώρα πια είναι βυθισμένες.

Η διάταξη των μικρών νησιών, με τις εσωτερικές λίμνες, την έντονη βλάστηση και αυτές τις λωρίδες γης που τις περικλείουν, θυμίζουν τις Ατόλες της Πολυνησίας ως προς την μορφολογία τους.

Η περιοχή φημίζεται για τα πολυάριθμα είδη πανίδας. Στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου. Τα ζεστά, ρηχά νερά είναι το ιδανικό μέρος για αναπαραγωγή πάρα πολλών ειδών της θαλάσσιας πανίδας.

Γλώσσες, κεφαλόπουλα, λαβράκια, τσιπούρες, χέλια, γαρίδες, σουπιές και σαλάχια είναι μερικά μόνο από τα είδη ψαριών που φωλιάζουν στα ζεστά και ρηχά νερά της Κορωνησίας.

Ο Αμβρακικός Κόλπος είναι άλλωστε ένας τόπος μοναδικός στην Ελλάδα. Η επιστήμη της γεωγραφίας τον χαρακτηρίζει κλειστό κόλπο καθώς επικοινωνεί με το Ιόνιο Πέλαγος μέσω ενός στενού δίαυλου πλάτους μόλις 500 μέτρων, που βρίσκεται ανάμεσα στο Ακτιο και στην Πρέβεζα.

Αξίζει να επισκεφθείτε: Ακολουθώντας τον οδικό άξονα που συνδέει την Αρτα με την Πρέβεζα, θα προσεγγίσετε τη Νικόπολη (8 χλμ. από την Πρέβεζα). Θα περάσετε κάποια από τις πύλες και θα περιπλανηθείτε σ’ ένα πυκνό αγροτικό οδικό δίκτυο που με υπομονή και ψάξιμο θα σας φέρει μπροστά στο θέατρο, στο ωδείο, στα λουτρά, στο υδραγωγείο και στο στάδιο.

Πηγή βίντεο drone: haanity

Περισσότερα βίντεο: facebook.com/haanity

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα