Χάρτης: Τελικά, είναι μεγαλύτερος ο γυναικείος πληθυσμός του πλανήτη;

Χάρτης: Τελικά, είναι μεγαλύτερος ο γυναικείος πληθυσμός του πλανήτη;

Επειδή επικρατεί η αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες στον κόσμο, ένας διαδραστικός χάρτης έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ποια είναι η αναλογία στην Ελλάδα;

Ένας διαδραστικός χάρτης έρχεται να λύσει την απορία για το αν ο γυναικείος πληθυσμός είναι μεγαλύτερος και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Εκ πρώτης όψεως, θα μπορούσε να ισχύει η συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στον χάρτη παρατηρούμε ότι σε πολλές χώρες οι άνδρες είναι περισσότεροι από τις γυναίκες.

Για παράδειγμα, ενώ οι δυτικές χώρες στην πλειονότητά τους αποτελούν παράδεισο για τους άνδρες, καθώς τους αναλογούν περισσότερες από μια γυναίκες στην Ανατολή και την Ασία ο παράδεισος ανήκει στις γυναίκες.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Ρωσία, όπου οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες, καθώς για κάθε γυναίκα αναλογεί 0,85 άνδρες. Αντίθετα, στην Κίνα και την Ινδία το ποσοστό των ανδρών αντιστοιχεί στο 1.060 και 1.080.

Όσον αφορά την Ελλάδα οι γυναίκες έχουν ένα μικρό προβάδισμα, καθώς το ποσοστό των γυναικών που αντιστοιχεί σε κάθε άνδρα φθάνει στο 0.96.

Πάντως, πρωτιά στον ανδρικό πληθυσμό διαθέτουν τα Αραβικά Εμιράτα, όπου οι άνδρες θα πρέπει να μετακομίσουν σε άλλη χώρα για να βρουν ταίρι, καθώς 2,2 άνδρες αντιστοιχούν σε κάθε γυναίκα.

ΠΗΓΗ: chartsbin

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα