10 πράγματα που “έριξαν” το διαδίκτυο το 2014

default image

Ποια ήταν εκείνα τα θέματα που λίγο έλειψε να "ρίξουν" το ίντερνετ και απασχόλησαν το διαδίκτυο μέσα στη χρονιά;

Από τη γυμνή φωτογράφιση της Kim Kardashian μέχρι το Ice Bucket Challenge, όλα έκαναν τους χρήστες του ίντερνετ να μην ξεκολλούν το βλέμμα τους από την οθόνη.

Αυτά είναι τα δέκα πιο πολυσυζητημένα θέματα στο ίντερνετ αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με το TIME, με βάση τις εμφανίσεις τους και τους μοναδικούς επισκέπτες που μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν “κλικ”.

Ας τα δούμε…

ΟΙ ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΡΕΝΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ CELEBRITIES

 

Τον Οκτώβριο του 2014 η δημοσιοποίηση των γυμνών φωτογραφιών της Τζένιφερ Λόρενς δε ταρακούνησε μόνο της δική της προσωπική ζωή αλλά και την εταιρεία – κολοσσό της τεχνολογίας, Apple. Ο λόγος; Το γεγονός πως ένας χάκερ κατάφερε να «σπάσει» τον λογαριασμό της στο cloud και να έχει πρόσβαση στις προσωπικές της φωτογραφίες. Ακολούθησαν διαρροές από προσωπικές στιγμές και άλλων δημόσιων προσώπων. Η ηθοποιός μιλώντας σε συνέντευξη της δήλωσε «Hμουν τόσο φοβισμένη… Δεν ήξερα πως θα επηρεάσει την καριέρα μου. Είμαι δημόσιο πρόσωπο, είμαι ηθοποιός, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πήγαινα γυρεύοντας για να γίνει αυτό. Είναι το σώμα μου και θα έπρεπε να είναι επιλογή μου». Από την πλευρά της η Apple έσπευσε να καθησυχάσει τους πελάτες της πως δεν υπάρχει κίνδυνος ή κάποιο κενό στην ασφάλεια του συστήματος, πληρώνοντας βέβαια το “celebrity photo leaks” με μεγάλη πτώση της μετοχή της.

ΕΝΑΣ ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΣΤΟ ΑΣΕΝΣΕΡ

 

Τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε το MET Gala. Αυτή τη χρονιά, όμως, δεν τράβηξαν το ενδιαφέρον ούτε οι παρουσίες, ούτε τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, αλλά ο καυγάς του Jay Z με την αδερφή της γυναίκας του. Σύμφωνα με το βίντεο μέσα από το ασανσέρ, ο ράπερ είπε κάτι και εξόργισε την κουνιάδα του, η οποία δε δίστασε να τον χτυπήσει. Από τότε να σενάρια πήραν φωτιά, με φήμες να θέλουν το ζευγάρι να χωρίζει. Η 28χρονη μιλώντας για πρώτη φορά μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε καλά. Η από κοινού ανακοίνωση που βγάλαμε τον Μάιο καλύπτει τα πάντα και πλέον έχουμε συμφιλιωθεί με όλο αυτό».

ICE BUCKET CHALLENGE

 

Ο Αύγουστος που πέρασε μας έμεινε για δύο λόγους. Τις υψηλές όπως κάθε χρόνο θερμοκρασίες, αλλά και το «μπουγέλωμα» του διαδικτύου. Ο λόγος για το Ice Bucket Challenge και τον κουβά με το νερό και τα παγάκια που έριχναν πάνω τους εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο. Η πρόκληση είναι απλή: οι συμμετέχοντες ρίχνουν έναν κουβά με παγωμένο νερό στο κεφάλι τους και ποστάρουν το βίντεο στα κοινωνικά μέσα, προκαλώντας τρεις άλλους να κάνουν το ίδιο εντός 24 ωρών και να προχωρήσουν σε δωρεά στην Ένωση για την Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ΑΠΣ). Η όλη “τρέλα” που παρέσυρε από γνωστούς CEO, πολιτικούς, τραγουδιστές και απλό κόσμο ήταν κάτι παραπάνω από ένα βίντεο στο YouTube. Πρόκειται για την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τους ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο.

Δείτε και τα υπόλοιπα:

Πηγή: Fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα