Έφυγε από τη ζωή ο πραγματικός "Μπαμπαστρούμφ" - μπλε άνθρωπος

Έφυγε από τη ζωή ο πραγματικός "Μπαμπαστρούμφ" - μπλε άνθρωπος
© NBC NEWSWIRE VIA GETTY IMAGES

Ποιος ήταν ο Paul Karason που ήταν παγκοσμίως γνωστός σαν ο "μπλε άνθρωπος" (Vid)

Στα 62 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Paul Karason, γνωστός και σαν "μπλε άνθρωπος".

Ο ίδιος είχε γίνει μπλε λόγω της μακροχρόνιας θεραπείας στην οποία ο ίδιος υπέβαλε τον εαυτό του για να αντιμετωπίσει μια σοβαρή δερματοπάθεια στο πρόσωπο.

Ο Karason κατέληξε μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο στη Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Μετά από καρδιακή προσβολή εισήχθη στο νοσοκομείο στο οποίο υπέστη πνευμονία και εγκεφαλικό.

Έφυγε από τη ζωή ο πραγματικός
© VIRGINIA SHERWOOD/NBC NEWSWIRE

Πριν νοσήσει

Έφυγε από τη ζωή ο πραγματικός

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 62χρονος λάμβανε για περισσότερο από μια δεκαετία ένα σκεύασμα δικής του πατέντας, με αποτέλεσμα να θεραπεύσει μεν τη δερματίτιδα από την οποία έπασχε, αλλά να υποστεί μιας άλλης μορφής δερματοπάθεια που με τη σειρά της προκάλεσε την παράδοξη μπλε - ασημί απόχρωση στο δέρμα του. Η νόσος που τον έκανε μπλε, σταδιακά από το 1999 και μετά, ονομάζεται " argyria".

Λόγω του χρώματός του, του αποδόθηκε εύλογα ο χαρακτηρισμός "Μπαμπαστρούμφ", τον οποίο, σύμφωνα με τη πρώην σύζυγό του, ο ίδιος αποδεχόταν όταν προερχόταν από παιδιά.

Έπασχε από μια σειρά προβλημάτων υγείας, μεταξύ των οποίων και καρκίνος του προστάτη ωστόσο πάντα δήλωνε αισιόδοξος για το μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Man whose skin 'turned blue' dies after suffering heart attack

SHARE:

24Media Network