Εννιά φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι το Halloween ήταν κάποτε, πραγματικά τρομακτικό

default image

Κατά την ετήσια γιορτή του Halloween, που θυμίζει λίγο τις Απόκριες, τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενώ για τους ενήλικες υπάρχουν σε κάποιες περιοχές ειδικά σχεδιασμένα "στοιχειωμένα" σπίτια (Pics)

Το Halloween είναι εδώ. Μάγισσες, ανθρώπινοι σκελετοί, παιδιά, ζαχαρωτά, ζόμπι και φωτισμένες κολοκύθες συνθέτουν το σκηνικό της “Freaky Friday”.

Το Χάλογουιν (Halloween) είναι μια γιορτή με μαζική συμμετοχή που θυμίζει καρναβάλι στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, 36,1 εκατομμύρια παιδιά συμμετείχαν στο Halloween την περασμένη χρονιά και επισκέφθηκαν 108 εκατομμύρια σπίτια.

Ο όρος Halloween είναι συνεπτυγμένη μορφή των λέξεων All-Hallow-even που σημαίνει το “Βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων”.

Στις καθολικές χώρες γιορτάζεται την 1η Νοεμβρίου. Η γιορτή με τις ειδωλολατρικές ρίζες χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ παράλληλα σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία.

Μπορεί η γιορτή να μην φαντάζει πια τρομακτική, ωστόσο τα φωτογραφικά ντοκουμέντο αποδεικνύουν πως κάποτε έκοβε όντως τη χολή όσων δεν συμμετείχαν σε αυτό.

Όλα τα πλάνα προέρχονται από το βιβλίο Haunted Air που περιέχει καρέ ανωνύμων και καλύπτει την περίοδο 1875–1955 ενώ προλογίζεται από τον David Lynch.

Δείτε τα καρέ και θα καταλάβετε:

 
 
 
 

Πηγή: Vox.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα