Γιακούζα: Άρχισε και επίσημα ο εμφύλιος των μαφιόζων

Γιακούζα: Άρχισε και επίσημα ο εμφύλιος των μαφιόζων

Η πιο αιμοσταγής συμμορία της άπω ανατολής βίωσε την πρώτη της διάσπαση και ο πόλεμος μεταξύ της των μελών της έχει πλήξει ολόκληρη την Ιαπωνία, που παρακολουθεί τη βία να εξαπλώνεται (Pics)

"Εμφύλιος" πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Ιαπωνία, όπου η πιο επικίνδυνη συμμορία της διασπάστηκε, μετά από την έντονη κρίση που αντιμετώπιζε.

Έτσι, τα μέλη του μεγαλύτερου συνδικάτου οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα έχουν διασπαστεί σε δυο στρατόπεδα και στους 10 από τους 47 νομούς της χώρας έχει ξεσπάσει αιματηρός εμφύλιος πόλεμος.

Γιακούζα: Άρχισε και επίσημα ο εμφύλιος των μαφιόζων

Η ρήξη είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο και για έναν ολόκληρο χρόνο η συμμορία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την κρίση και το ενδεχόμενο της διάσπασης, πράγμα που δεν κατέστη δυνατό, μιας και επιβεβαιώθηκε λίγο καιρό αργότερα.

Η κρίση ήρθε μετά από ορισμένες αποφάσεις του 73χρονου ηγέτη, Σινόμπου Τσουκάσα. Αποφάσεις που είχαν να κάνουν με την "προνομιακή" στάση απέναντι σε κάποια τμήματα και τις φιλοδοξίες του για επέκταση πέρα από τα όρια του συνδικάτου. Μετά της αποφάσεις αυτές μια μεγάλη μερίδα της συμμορίας αποφάσισε να εξεγερθεί.

Ο Τσουκάσα, που είναι γνωστός και ως Κενίτσι Σινόντα, είναι ο έκτης γενεάς νονός του συνδικάτου.

Γιακούζα: Άρχισε και επίσημα ο εμφύλιος των μαφιόζων

Η Γιακούζα, η συμμορία με τα τατουάζ, περιείχε στις τάξεις της τους μισούς γκάνγκστερ που δραστηριοποιούνταν στην Ιαπωνία,  και οι μισοί από τους αναφερόμενους αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους συμμορία, την οποία ονόμασαν Kobe Yamaguchi-gumi.

Η νέα συμμορία αποτελείται από πρώην μέλη της Γιακούζα, η οποία είδε μετά τη διάσπασή της, να μειώνονται τα ενεργά μέλη της από τα 23.400 στα 14.100, δραστηριοποιείτε ήδη σε 36 νομούς της Ιαπωνίας.

Ο αρχηγός της Γιακούζα είχε προειδοποιήσει ότι η κατάσταση θα ξέφευγε από τον έλεγχο των αρχών, όπως και έγινε. Από τον περασμένο Αύγουστο όταν ξεκίνησε και επίσημα η διάσπασή της μάχες δίνονται καθημερινά στους νομούς που ελέγχονται από τη συμμορία, καθώς η νέα εγκληματική οργάνωση θέλει και αυτή να διεκδικήσει μέρος στις αγορές που αξιοποιεί η "μητρική' Γιακούζα.

Γιακούζα: Άρχισε και επίσημα ο εμφύλιος των μαφιόζων

Μέχρι στιγμής, η "νέα" συμμορία έχει καταφέρει να αναπτύξει την εγκληματική της δράση σε 36 νομούς, όπου πραγματοποιεί εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός, συμβόλαια θανάτου, τζόγο και οικονομικές απάτες.

Για την ιστορία η Γιακούζα ιδρύθηκε το 1915 και εδρεύει στο Κόμπε, ενώ μέχρι τώρα δραστηριοποιούνταν στο μεγαλύτερο τμήμα της Ιαπωνίας. Η περιουσία του συνδικάτου είναι τεράστια, καθώς, σύμφωνα με το Fortune, τα έσοδά του το 2014 ανέρχονταν στα 80 δισ. δολάρια.

(Πηγή: Unilad, RT)

SHARE: