Η επιτομή του ανεγκέφαλου: 'Ετρεχε με 300 χλμ την ώρα και τραβούσε βίντεο

Η επιτομή του ανεγκέφαλου: 'Ετρεχε με 300 χλμ την ώρα και τραβούσε βίντεο
VIDEO

Οδηγός συνελήφθη αφού έκανε "κόντρες" με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στην Μαδρίτη, ενώ παράλληλα κινηματογραφούσε το "κατόρθωμά" του

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν 39χρονο ο οποίος κινηματογραφούσε την παράνομη κούρσα ταχύτητας στην οποία συμμετείχε, ενώ οδηγούσε με ταχύτητα που άγγιζε τα 300 χιλιόμετρα την ώρα.

Με τις εικόνες που καταγράφηκαν στο βίντεο που τραβούσε να κόβουν την ανάσα, ο 39χρονος οδηγός του Audi R8 βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με διετή ποινή φυλάκισης, αλλά και εξαετή αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, κατηγορούμενος για επικίνδυνη οδήγηση.

Οι αρχές αναζητούν και τον άλλο οδηγό που μετείχε στην παράνομη κούρσα ταχύτητας. Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, η ταχύτητα που κατέγραψε ο άνδρας αποτελεί "ρεκόρ" στους ισπανικούς αυτοκινητοδρόμους.

Το φαινόμενο πάντως τείνει να λάβει διαστάσεις "επιδημίας" στην Ισπανία. Το προηγούμενο "ρεκόρ" που άγγιζε τα 297χλμ/ώρα κατείχε ο οδηγός μιας Porsche. Την ώρα της σύλληψής του, μάλιστα, οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι όταν διαπίστωσαν ότι είχε κινητικά προβλήματα και κυκλοφορούσε με αναπηρικό αμαξίδιο!

Υπάρχουν πάντως και χειρότερα. Στην Μεγάλη Βρετανία, 44χρονος συνελήφθη έχοντας "πιάσει" τα 308,9 χλμ την ώρα. Το δικαστήριο του επέβαλε 28 μήνες φυλάκιση, ενώ του αφαίρεσε την άδεια οδήγησης για δέκα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανήλικοι χωρίς δίπλωμα κατέβαιναν για 'κόντρες' στο Σχιστό - 7 συλλήψεις

ADVERTISING

SHARE: