Η φωτογραφία της Μέρκελ με τον Τραμπ στα χέρια των χρηστών των social media

Η φωτογραφία της Μέρκελ με τον Τραμπ στα χέρια των χρηστών των social media

Το στιγμιότυπο από τη Σύνοδο της G7 που επέλεξε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, να δημοσιευθεί από το λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης στο Instagram έγινε από τέχνη έως αστεία αφίσα.

Η Σύνοδος των Επτά περισσότερο αναπτυγμένων χωρών του πλανήτη (Γερμανία, Ιαπωνία, Καναδάς, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία), ολοκληρώθηκε χωρίς την υπογραφή του Donald Trump στο κοινό ανακοινωθέν και η Angela Merkel επέλεξε να δημοσιευθεί στον επίσημο λογαριασμό της Καγκελαρίας στο Instagram, μια φωτογραφία που δικαιώνει το “μια εικόνα αξίζει, όσο χίλιες λέξεις” του Κομφούκιου.

Το πρωτότυπο (Jesco Denzel/German Federal Government via AP)
Το πρωτότυπο (Jesco Denzel/German Federal Government via AP) AP

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο το "τράβηξε" ο Jesco Denzel, φωτογράφος της γερμανικής κυβέρνησης. Το κυκλοφόρησε ο Steffen Seibert, εκπρόσωπος Τύπου της Angela Merkel. Δείχνει τον Trump να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια, σε μια καρέκλα, με το βλέμμα στο πουθενά και την Merkel, να είναι στο κέντρο, με τα χέρια τεντωμένα στο τραπέζι, να κοιτά τον Πλανητάρχη στο πρόσωπο και να 'χει γύρει το σώμα της, προς τα εμπρός.

Oι υπόλοιποι ηγέτες της G7 κοιτούν, με τον Shinzo Abe, πρωθυπουργό της Ιαπωνίας να 'χει την απόγνωση στο βλέμμα του. Ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron στέκεται επίσης, δίπλα στην Καγκελάριο της Γερμανίας, μερικώς κρυμμένος, με την Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May να είναι ακόμα πιο κρυμμένη.

Αυτή λοιπόν, η φωτογραφία αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα που θέλει τα clicks από τέτοιου είδους συναντήσεις, να αφορούν πολλά χαμόγελα και χειραψίες. Η συγκεκριμένη δείχνει την επίδραση του "America First" της εξωτερικής πολιτικής του Trump και της έντασης που υπήρξε το διήμερο της συνάντησης, πριν φύγει πρόωρα ο Πλανητάρχης.

Οι χρήστες των social media πήραν το εσταντανέ και έκαναν... πάρτι, δημιουργώντας memes που παρέπεμπαν από την Αναγέννηση έως μια σκηνή από το Apprentice, reality show που παρουσίαζε, έγραφε, σκηνοθετούσε, παρήγαγε κλπ ο Trump.


ADVERTISING

SHARE: