Η μαθηματική άσκηση που έχει “τρελάνει” το διαδίκτυο: Εσύ μπορείς να τη λύσεις;

Η μαθηματική άσκηση που έχει “τρελάνει” το διαδίκτυο: Εσύ μπορείς να τη λύσεις;
Schoolgirl doing mathematics with math formulas Lucky Business / www.123rf.com

Μία από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις μαθηματικών, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και διχάζει το κοινό, καθώς οι απαντήσεις που δίνουν όσοι προσπαθούν να τη λύσουν, είναι πολλές και ποικίλες.

Η αλήθεια είναι πως η εν λόγω εξίσωση δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και βασίζεται σε κανόνες που όλοι μας διδαχτήκαμε στο σχολείο. Το θέμα είναι κατά πόσο θυμόμαστε τους κανόνες αυτούς και αν μπορούμε να τους εφαρμόσουμε.

Αν και το πρόβλημα φαίνεται σχετικά απλό, η πρώτη σας απάντηση δεν είναι απαραίτητα σωστή.

Η εξίσωση είναι η εξής: 6 ÷ 2 (1+2) = ;

Αν η απάντησή σας είναι ο αριθμός 0, 1, 3 ή 6, μην αγχώνεστε γιατί δεν είστε μόνοι. Οι απαντήσεις των χρηστών των social media κυμαίνονται στους παραπάνω αριθμούς.

Ωστόσο, όλες οι πιο πάνω απαντήσεις είναι λανθασμένες. Η σωστή απάντηση στο πρόβλημα είναι ο αριθμός 9. Λοιπόν, γιατί η σωστή απάντηση είναι το 9;

Σε τέτοιου είδους ασκήσεις πρέπει να θυμάστε ότι τηρείται η λεγόμενη “προτεραιότητα πράξεων”.

Πρώτα, θα πρέπει να λύσετε το πρόβλημα μέσα στις παρενθέσεις. Στην περίπτωση αυτή, 1 + 2 ισούται με 3. Αυτό αλλάζει την εξίσωση σε 6 ÷ 2 (3).

Στη συνέχεια, πρέπει να μετατρέψετε το 2 (3) σε 2 x 3, αφού αφαιρούμε τις παρενθέσεις και πραγματοποιούμε πολλαπλασιασμό, όπως ορίζει η “προτεραιότητα πράξεων”.

Στην εξίσωση 6 ÷ 2 x 3 πρέπει να εκτελέσετε και τα δύο. Βασικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε εδώ: Εάν πρέπει να κάνετε και τις δύο πράξεις κατά την επίλυση μιας εξίσωσης, πρέπει να μετακινηθείτε από αριστερά προς τα δεξιά.

Επομένως, θα πρέπει πρώτα να λύσετε το 6 ÷ 2, το οποίο ισούται με 3, και έπειτα το 3 x 3 που ισούται με 9.

Παρόλα αυτά, υπάρχει άλλη μία απάντηση, όπως ο υποστηρίζει ο Presh Talwalkar που έφτιαξε το παρακάτω βίντεο:

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version