Κάθε όπλο έχει την ιστορία του. Ας μην την επαναλάβουμε

default image

Ένα εντυπωσιακό πείραμα πραγματοποίησε αμερικανικός οργανισμός κατά της οπλοκατοχής, για να δείξει πως όλα τα όπλα κρύβουν πίσω του μια αιματηρή ιστορία και δεν πρέπει ο κόσμος να βασίζουν σε αυτά την ασφάλειά τους (vid)

Πολλές φορές όλοι μας υποθέτουμε πως μια επιλογή θα μας προσφέρει περισσότερη ασφάλεια, όμως στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Κάτι τέτοιο θέλησαν να αποδείξουν μέλη του οργανισμού που εναντιώνεται στην οπλοκατοχή στην Αμερική, στήνοντας ένα πολύ έξυπνο πείραμα.

Έφτιαξαν ένα εικονικό κατάστημα πώλησης όπλων και περίμεναν με υπομονή τους πρώτους πελάτες που θα έμπαιναν για αγορές. Σύμφωνα με έρευνα στην Αμερική, 60% των πολιτών τάσσονται υπέρ της κατοχής και χρήσης όπλων για ασφάλεια τους και των οικείων προσώπων τους. Η διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πως κάθε όπλο έφερε καρτελάκι με την αιματηρή ιστορία του. Άλλο αφορούσε τον θάνατο μιας μητέρας, όταν έπεσε κατά λάθος στα χέρια του δίχρονου παιδιού της και άλλο κάποιο φρικαλέο φονικό σε δημόσιο χώρο με δεκάδες νεκρούς.

Οι αποφασισμένοι να αποκτήσουν όπλο πελάτες σοκάρονταν όταν μάθαιναν την ιστορία του όπλου και οι περισσότεροι από αυτούς αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αγορά πιστολιού.

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο:

Πηγή: videoman

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα