#καυσωνας_movies: Αγάπη μου εξάτμισα τα παιδιά. Το Twitter δίνει ρέστα

#καυσωνας_movies: Αγάπη μου εξάτμισα τα παιδιά. Το Twitter δίνει ρέστα

Οι χρήστες του ελληνικού Twitter δίνουν ρεσιτάλ κόντρα στον καύσωνα παίρνοντας έμπνευση από τον παγκόσμιο κινηματογράφο

Η αρχή έγινε με το hashtag #καύσωνας. Στη συνέχεια όμως, οι Έλληνες χρήστες του Twitter απέδειξαν το πόσο ευρηματικοί είναι συνδυάζοντας το κύμα ζέστης που πλήττει τη χώρα εδώ και τρεις μέρες με τον κινηματογράφο.

Και κάπως έτσι εγένετο το #καυσωνας_movies. Στα του καιρού πάντως, από αύριο Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση στους 33 με 36 βαθμούς.

Παρακάτω, επιλέξαμε είκοσι από τα πιο εμπνευσμένα "κινηματογραφικά" tweets για τον ελληνικό καύσωνα:

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Συστάσεις στο κοινό και ιδιαίτερα στις ομάδες υψηλού κινδύνου απευθύνει το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα:

-Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών

-Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, κ.λ.π.

-Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων), τα οποία θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας, θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στο ηλιακό φως, να αναζητούν σκιερά και δροσερά σημεία, να προτιμούν ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοιχτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).

Επίσης, να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στη διατροφή, όπως:

-Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.

-Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.

-Ολιγοθερμιδική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.

-Επίσης, συνιστώνται συχνά ντους.

-Τα παιδιά πρέπει να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ.λ.π.

-Συνιστάται η παραμονή σε χώρους που διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες κατά προτίμηση οροφής.

-Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται όταν οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται και με φαινόμενα αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σε περίπτωση υπέρβασης ορίων του όζοντος στον ατμοσφαιρικό αέρα, θα πρέπει τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και στα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Σε περίπτωση υπέρβασης ορίων από αιωρούμενα σωματίδια, ανάλογα με τις συγκεντρώσεις τους, αναρτώνται συστάσεις προς το κοινό στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας.

Στο νοσοκομείο λόγω καύσωνα

Σειρά κρουσμάτων θερμοπληξίας έλαβε χώρα πάντως στην Κρήτη με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ να παίρνει και αυτό "φωτιά".

Δεκάδες άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, συμπτώματα θερμοπληξίας αλλά και καρδιακά προβλήματα.

Δύο άτομα χρειάστηκε να διασωληνωθούν για προληπτικούς λόγους.

Σε αρκετές περιοχές του νησιού ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 46 βαθμούς.

SHARE:

24Media Network