Κοινωνικό πείραμα: Τι θα έκανες αν έβλεπες 65χρονο με 12χρονη νύφη

Κοινωνικό πείραμα: Τι θα έκανες αν έβλεπες 65χρονο με 12χρονη νύφη

Κάμερα κατέγραψε έναν 65χρονο άνδρα, να περιφέρει ανήλικη νύφη, στο Times Square της Νέας Υόρκης, για φωτογραφίες. Κόσμος αντέδρασε. Εκείνος εξηγούσε πως έχει την άδεια των γονιών της 12χρονης.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως καθημερινά περί τα 33.000 κορίτσια, σε όλον τον κόσμο, παντρεύονται με πολύ μεγαλύτερους άνδρες, κατά παράβαση των ανθρωπίνων -και άλλων- δικαιωμάτων. Ένας κύριος πήρε τη μέλλουσα νύφη/ανήλικη σε κεντρικό σημείο της Νέας Υόρκης, στο Times Square, για φωτογραφίες και προκάλεσε σάλο.

Επρόκειτο για κοινωνικό πείραμα, που είχε ως στόχο να θυμίσει ότι η διακίνηση ανθρώπων συμβαίνει. Παντού. Στις ΗΠΑ, όπου γυρίστηκε το video, οι γάμοι παιδιών επιτρέπονται σε κάθε πολιτεία (σε κάποιες χρειάζετεαι η συναίνεση των γονιών). Πριν τα 18 δεν επιτρέπουν στην Αμερική την όποια απόφαση, νομικής φύσεως. Δηλαδή, πριν τα 18 δεν μπορείς να αγοράσεις σπίτι, να ψηφίσεις, να ενοικιάσεις αυτοκίνητο ή να πιεις αλκοόλ. Επιπροσθέτως, δεν έχεις δικαίωμα συναίνεσης για σεξ. Παρ’ όλα αυτά, μπορείς να παντρευτείς.  Κάτι που δεν φαίνεται να γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία όσων άφησαν σχόλια, κάτω από το video.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα