Μια μικρή ήττα του καπιταλισμού: Εκεί που περπατούσαν άρχισε να βρέχει χρήμα

Μια μικρή ήττα του καπιταλισμού: Εκεί που περπατούσαν άρχισε να βρέχει χρήμα

Ένας ουρανοξύστης ήταν η αιτία να πέσει το "μάννα εξ ουρανού" πάνω σε περαστικούς στην Ινδία - Δείτε το σπάνιο περιστατικό σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Καλκούτα της Ινδίας.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, δεσμίδες των 2.000 και 500 ρουπίων (νόμισμα Ινδίας) που αντιστοιχούν σε 28 και 7 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών, άρχισαν να πέφτουν από τα παράθυρα ουρανοξύστη με περαστικούς να σπεύδουν να τα μαζέψουν.

Αν και παραμένει ασαφής η αιτία του περιστατικού, σύμφωνα με το RT κατά πάσα πιθανότητα προηγήθηκε αιφνιδιαστική έφοδος εφοριακών σε γραφεία μεγάλης εταιρείας με αποτέλεσμα οι ιθύνοντες να θέλουν να εξαφανίσουν το “μαύρο χρήμα”.

Παρόλα αυτά, επισήμως, η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισης της διαφθοράς της χώρας, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο όλο συμβάν.

Στην Ινδία ο μέσος μισθός είναι 3,79 ευρώ την ημέρα δηλαδή, περίπου 89 ευρώ το μήνα για 6 ημέρες εργασίας την εβδομάδα, ενώ τα εργασιακά δικαιώματα είναι εντελώς απορρυθμισμένα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται 4,19 ευρώ την ημέρα (δηλαδή 100, 56 ευρώ το μήνα), ενώ όσοι έχουν ακαδημαϊκή εκπαίδευση με μεταπτυχιακό λαμβάνουν 5 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 120 ευρώ το μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version