Ο viral 'αρουραίος που κάνει μπάνιο σαν άνθρωπος' ήταν τελικά... 'μαϊμού'

Ο viral 'αρουραίος που κάνει μπάνιο σαν άνθρωπος' ήταν τελικά... 'μαϊμού'
YOUTUBE

Τελικά στην εποχή των social media και των fake news τίποτα σχεδόν δεν είναι αυτό που βλέπεις ή αυτό που σου λένε

Το βίντεο που απεικόνιζε "αρουραίο που κάνει μπάνιο με σαπούνι σαν άνθρωπος" έγινε viral κερδίζοντας εκατ. views σε ένα 24ωρο. Όντως εντυπωσιακό... θέαμα! Μόνο που κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ πρόκειται για αρουραίο, ΔΕΝ κάνει μπάνιο, ΔΕΝ συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος και αυτό που βλέπουμεΔΕΝ είναι σαπούνι...

Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν 36χρονο DJ σε χωριό του Περού ξημερώματα Σαββάτου. Η λήψη σαφώς δεν είναι "πειραγμένη" και ο άνθρωπος μην πιστεύοντας στα μάτια του κατέγραψε το τρωκτικό σε βίντεο που μοιράστηκε στα social media.

Η συνέχεια είναι γνωστή: Το βίντεο έκανε πάνω από 50 εκατ. views σε μία μόνο ημέρα, αναπαράχθηκε παντού και ο τίτλος ήταν πάντα "αρουραίος κάνει μπάνιο σαν άνθρωπος με σαπούνι".

"Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε" που λέει και μία παλιά ατάκα... Στην πραγματικότητα όμως, με λίγο πιο ψύχραιμη και... επιστημονική σκέψη, οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι αυτό που βλέπουμε, δεν είναι αυτό που νομίζουμε.

Ο "αρουραίος" είναι στην πραγματικότητα το είδος τρωκτικού "pacarana" που συναντάται μόνο στη Νότια Αμερική, έχει ως χαρακτηριστικό το μεγάλο μέγεθος κεφαλιού, στέκεται στα δύο πόδια, έχει μικρή άκαμπτη ουρά και ευέλικτα άκρα.

Το σαπούνι, ενδέχεται να είναι κάτι που του έριξαν από το οποίο το ζώο προσπαθεί να απαλλαγεί γιατί το ενοχλεί, του κάνει κακό, ενδεχομένως του προκαλεί αγωνία και πόνο.

Και φυσικά δεν κάνει μπάνιο! Οι αρουραίοι όπως και τα περισσότερα ζώα χρησιμοποιούν τη γλώσσα και τα δόντια τους για να καθαριστούν ή τρίβονται κάπου.

Στην προκειμένη το τρωκτικό που βλέπουμε προσπαθεί να "ξεφορτωθεί" από πάνω του αυτή την άσπρη ουσία που τόσο πολύ το ενοχλεί... και όχι ένα από τα πιο αποκρουστικά πλάσματα του ζωϊκού βασιλείου να συμπεριφέρεται σαν τρισχαριτωμένο καρτούν και μάλιστα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά...

ADVERTISING

SHARE: