Ομπάμα εναντίον Τραμπ: Τα δύο ‘είδη άνδρα’ μέσα από δύο βίντεο

Ομπάμα εναντίον Τραμπ: Τα δύο ‘είδη άνδρα’ μέσα από δύο βίντεο

Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν τη διαφορά στη συμπεριφορά των δύο ανδρών προς τις συζύγους τους (Vids)

Η διαφορά στον τόνο, τη ρητορική, τη χρήση της γλώσσας και της γλώσσας του σώματος και την εν γένει συμπεριφορά μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Μπαράκ Ομπάμα, είχε διαφανεί πολύ πριν την εκλογή του πρώτου στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά έγινε αναπόφευκτα πασιφανής μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Ο Δημοκρατικός Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ απέχουν μεταξύ τους έτη φωτός, όχι μόνο σε απόψεις, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής τους κι αυτό, όσο και να το “καμουφλάρει” κανείς, δεν κρύβεται. Άλλωστε, ο σημερινός πρόεδρος και μέχρι πρότινος “απλός” μεγιστάνας, ήταν γνωστός για τις υπερβολικές επιλογές του από την εμφάνισή του μέχρι τη διακόσμηση του σπιτιού του.

Τις τελευταίες ώρες πάντως, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δύο βίντεο, που δημοσιεύονται από τα μεγαλύτερα πρακτορεία στον κόσμο και δείχνουν επιπλέον (και) την κατά έτη φωτός απόσταση των δύο, ως προς το πώς φέρονται στις συζύγους τους.

Συγκρίνοντας τις εικόνες από την ορκωμοσία των δύο ανδρών, όταν ανέλαβαν την προεδρία, εύκολα διακρίνει κανείς τη διαφορά. Και μπορεί (λογικά ίσως να σκεφτεί κανείς, ότι) αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει δημόσια, δεν αντικατοπτρίζει το πώς μπορεί να είναι τα ζευγάρια στις πίσω από κλειστές πόρτες προσωπικές στιγμές τους, μπορεί ωστόσο να αποτελέσει μία κάποια ένδειξη.

Στο πρώτο βίντεο, συγκρίνονται οι ημέρες που οι Ομπάμα και οι Τραμπ έγιναν οι νέοι ένοικοι του Λευκού Οίκου, οι μεν διαδεχόμενοι τους Μπους (τους δεύτερους) και οι δε τους Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα κατεβαίνει από το όχημα, από τη δεξιά πλευρά, στέκεται, περιμένοντας τη σύζυγό του Μισέλ, να φτάσει δίπλα του και την αφήνει να ανέβει τα σκαλιά πρώτη, ακολουθώντας ένα βήμα πίσω. Ο Ντόναλντ Τραμπ κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και αμέσως κατευθύνεται προς τον προκάτοχό του, αφήνοντας τη σύζυγό του “εκτεθειμένη”, να ανέβει μετά από εκείνον, ενώ ακολουθεί η αμήχανη για τη νέα πρώτη κυρία στιγμή (που επίσης έκανε τον γύρο του κόσμου), όπου κ δεν ξέρει πού πρέπει να σταθεί.

Στο δεύτερο, από την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο νέος και ο απερχόμενος πρόεδρος στέκονται δίπλα δίπλα, ενώ δύο στρατιωτικοί συνοδεύουν τις συζύγους τους κοντά τους, για την έναρξη της διαδικασίας. Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζει τη Μελάνια, ενώ δικαίως χαμογελάει περιχαρής, ενώ ο Ομπάμα πιάνει το χέρι της Μισέλ, της χαμογελάει και το φιλάει τρυφερά.

Εξ ου και ο τίτλος “δύο τύποι ανδρών στον κόσμο” που έδωσε το Reuters στο βίντεο, όταν το έδωσε στη δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να δώσουμε μία περίοδο “χάριτος” στον νέο πλανητάρχη, που δέχεται πυρά από κάθε κατεύθυνση, ώστε να προσαρμοστεί στον νέο του ρόλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την εικόνα του προς τα έξω…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα