Όταν η Βουγιουκλάκη έκανε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς live στην τηλεόραση

Όταν η Βουγιουκλάκη έκανε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς live στην τηλεόραση

Το πρώτο live της ελληνικής τηλεόρασης, που μετέδιδε την αλλαγή του χρόνου, έγινε από τον Άλκη Στέα, με λαμπερούς καλεσμένους την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ευτυχισμένο το 1969 (vid)

Μπορεί στις ημέρες μας να αποτελεί συνηθισμένη πρακτική οι τηλεοπτικοί σταθμοί να μεταδίδουν ζωντανό πρόγραμμα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, αλλάζοντας το χρόνο μαζί με τους τηλεθεατές, όμως στα τέλη της δεκαετίας του ’60, αυτό ήταν η απόλυτη πρωτοπορία της τηλεόρασης.

Το απαύγασμα της σύγχρονης τεχνολογίας που επιτέλους έφθανε και στην Ελλάδα. Ένας από τους πιο διάσημους και πρωτοπόρους στην ελληνική τηλεόραση παρουσιαστές, ο Άλκης Στέας, βρέθηκε λοιπόν Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1968 στο σπίτι του ζεύγους Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ, από όπου σε ζωντανή μετάδοση άλλαξαν το χρόνο.

Έτσι, πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση από το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην οδό Στησιχόρου, με τη βοήθεια του συνεργείου της κινηματογραφικής εταιρείας ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ και για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΕΙΡ.

Το παρακάτω ντοκουμέντο από το αρχείο της ΕΡΤ, αποτελεί από τα πρώτα εγχειρήματα εξωτερικής μετάδοσης, στην πειραματική ακόμη περίοδο λειτουργίας της ελληνικής τηλεόρασης:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα