Προφητικός Μητσικώστας: Είχε προβλέψει ότι ο Ρουβάς θα τραγουδήσει Θεοδωράκη

default image

Μετά την είδηση πως ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει Μίκη Θεοδωράκη στην εκδήλωση για τα 90α γενέθλια του μουσικοσυνθέτη, η φάρσα του Μητσικώστα στο διάσημο τραγουδιστή αποκτά άλλο νόημα (vid)

Ο Γιώργος Μητσικώστας μέσα από την εκπομπή “Ο Γιώργος σφύριξε” έκανε επικές φάρσες σε αμέτρητους επώνυμους, εκμεταλλευόμενος το μοναδικό του ταλέντο να μιμείται φωνές. Πριν από έξι ολόκληρα χρόνια, συνέλαβε την πιο τρελή ιδέα, να καλέσει το Σάκη Ρουβά υποδυόμενος το Μίκη Θεοδωράκη. Η όλη φάρσα είχε να κάνει με μια πρόταση του μουσικοσυνθέτη στον τραγουδιστή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision τραγουδώντας το Άξιον Εστί. Φυσικά το ενσταντανέ είχε απίθανο γέλιο, με τον Ρουβά να μην μπορεί όπως φαίνεται να διακρίνει πως επρόκειτο για το Γιώργο Μητσικώστα και όχι για το Θεοδωράκη.

Επειδή όμως η ζωή μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και την πιο ζωηρή φαντασία, η έμπνευση του Γιώργου Μητσικώστα παίρνει σήμερα σάρκα και ο οστά. Ο Σάκης Ρουβάς πρόκειται να τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη σε μια συναυλία αφιέρωμα για τον σημαντικό μουσικοσυνθέτη, με αφορμή τα 90ά γενέθλιά του.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, θα παρουσιαστεί το μεγαλειώδες έργο του Έλληνα συνθέτη “Άξιον Εστί”, ένα από τα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου της ελληνικής λόγιας μουσικής. Όπως μάθαμε, ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης θα τραγουδήσει το εμβληματικό αυτό έργο με τα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, όπως το “Ένα το Χελιδόνι”, το “Με το λύχνο του Άστρου”, το “Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ” και το “Της Αγάπης Αίματα”.

Αποδεικνύεται λοιπόν πως ο Μητσικώστας είναι έτη φωτός μπροστά. Και για του λόγου το αληθές δείτε και το βίντεο με την ξεκαρδιστική φάρσα (από το 5′ λεπτό και μετά):

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα