Σχολείο του Τέξας απολογήθηκε για “σεξιστικό” video

Σχολείο του Τέξας απολογήθηκε για “σεξιστικό” video

Το Marcus High School ήθελε να παρουσιάσει το dress code των μαθητών, για τη χρονιά 2018-19. Δημιούργησε video, στο οποίο όμως, εμφανίζονταν μόνο κορίτσια.

To Μarcus High School στο Texas αποφάσισε να δημιουργήσει ένα video για τον τρόπο που πρέπει να ντύνονται οι μαθητές. Κατέληξε στο να φτιάξει κάτι που αφορούσε μόνο τις μαθήτριες. Και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις.

Αυτό που είδατε ήταν μια τάξη γεμάτη με κορίτσια (ήταν αυτές που ‘χαν παραβιάσει το dress code) να λένε όλα μαζί “δεν θα φορώ αθλητικά σορτς” ξανά και ξανά. Μετά την προβολή ουκ ολίγες μαθήτριες και οι γονείς τους διαμαρτυρήθηκαν, καθώς όπως είπαν κάποιοι που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο “έχω δει αγόρια να φορούν κοντά σορτς, άλλα να φορούν παντελόνια που φαίνεται το εσώρουχο τους και για αυτά τα φαινόμενα δεν ακούσαμε λέξη”.

Ένας πατέρας έγραψε στο Twitter πως “δεν έχω πρόβλημα με το dress code, αρκεί να εφαρμόζεται με ισότητα για τα αγόρια και τα κορίτσια. Το video που είδαμε ήταν απίστευτα σεξιστικό και προσβλητικό. Από τη μουσική, από το γεγονός ότι παρουσίαζε μόνο κορίτσια έως το “επαναλάβετε έπειτα από μένα”. Ήταν όλα λάθος. Και με προβληματίζει πως οι ενήλικες στο video δεν σκέφτηκαν ότι αυτό ήταν μια κακή ιδέα”.

Στα της μουσικής, το video είχε επενδυθεί με το “Bad Girls”, της rapper MIA. Μαθήτρια του σχολείου εξήγησε ότι “θα έπρεπε να ενημερωθούμε περισσότερο για τα δικαιώματα των γυναικών, για το πώς γίνονται σεξουαλικά αντικείμενα και για την κουλτούρα των βιασμών. Και ναι, το πρόβλημα είναι πως υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων που σκέφτηκε ότι αυτό το video είναι το σωστό”.

Ο διευθυντής του σχολείου, Will Skelton ζήτησε συγγνώμη, μέσω επίσημης ανακοίνωσης Τύπου, ομολογώντας πως το περιεχόμενο του video ήταν σεξιστικό. “Είμαι οπαδός της άποψης πως όταν κάνεις ένα λάθος, πρέπει να το παραδεχθείς, να ζητήσεις συγγνώμη και να διορθώσεις την κατάσταση. Το video που φτιάξαμε έχασε το στόχο του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα