Θέατρο του παραλόγου: Ταλιμπάν “γιορτάζουν” τη νίκη τους σε συγκρουόμενα και αλογάκια λούνα παρκ

Θέατρο του παραλόγου: Ταλιμπάν “γιορτάζουν” τη νίκη τους σε συγκρουόμενα και αλογάκια λούνα παρκ
@AliTehranchi1

Ταλιμπάν σε αλογάκια και συγκρουόμενα παίζουν και γελούν σαν μικρά παιδιά, την ίδια ώρα που χιλιάδες πολίτες σπεύδουν στα αεροδρόμια για να εγκαταλείψουν τον τόπο τους ή κλείνονται στα σπίτια φοβούμενοι τη μέρα που τους ξημερώνει.

Εικόνες χάους και φρίκης παρακολουθήσαμε χθες στο Αφγανιστάν, λίγες ώρες αφότου η χώρα πέρασε στα χέρια των Ταλιμπάν, με χιλιάδες ανθρώπους να σπεύδουν στα αεροδρόμια με την ελπίδα να αλλάξουν τόπο και να γλιτώσουν τη νέα μέρα που θα τους ξημερώσει. Φωτογραφίες και βίντεο σκέτης τρέλας με αμέτρητους πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο, κάποιοι από τους οποίους στην απελπισία τους γραπώνονταν από το εξωτερικό μέρος αεροπλάνων που ετοιμάζονταν να πετάξουν για κάποια άλλη χώρα, με συνέπεια να πέφτουν από ψηλά και να χάνουν έτσι άδοξα τη ζωή τους, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς μόνο στο αεροδρόμιο (κάποιοι από ποδοπάτημα, άλλοι από πυροβολισμούς), ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα ανέβει.

Την ίδια ώρα που τόσοι πολίτες προσπαθούν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και μέσα σε αυτό το τρομακτικό κλίμα, εντύπωση προκαλούν ορισμένα βίντεο που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και που δείχνουν μαχητές του πολιτικο-θρησκευτικού κινήματος να διασκεδάζουν σε λούνα παρκ και γυμναστήρια, γιορτάζοντας τη “νίκη” τους.

Βίντεο που ανήρτησε στο Twitter o ρεπόρτερ του Reuters Χαμίντ Σαλίζι, ο οποίος ζει στην Καμπούλ, δείχνουν μια ομάδα Ταλιμπάν να διασκεδάζουν σε λούνα παρκ στην πόλη, παίζοντας με τα συγκρουόμενα και ανεβαίνοντας ακόμα και στα αλογάκια του καρουζέλ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα