TikTok: Εκατομμύρια προβολές σε βίντεο που δείχνει πώς να βγάζεις θετικό αποτέλεσμα στο self-test κορονοϊού

TikTok: Εκατομμύρια προβολές σε βίντεο που δείχνει πώς να βγάζεις θετικό αποτέλεσμα στο self-test κορονοϊού
@2021 Shutterstock

Βρετανοί έφηβοι μοιράστηκαν στο TikTok το μυστικό τους για να βγάζουν θετικό το self-test ανίχνευσης κορονοϊού, ώστε να μην πάνε σχολείο.

Νεαροί μαθητές σκαρφίστηκαν διάφορους τρόπους για να επηρεάζουν την εγκυρότητα του self-test, προκειμένου να αποφύγουν το σχολείο. Βίντεο που έγινε viral δείχνει τους νέους να εφαρμόζουν καθημερινής χρήσεως προϊόντα, όπως Coca-Cola, αντισηπτικό χεριών και φράουλες, πάνω στο self-test. Το βίντεο ανέβηκε και κοινοποιήθηκε μαζί με τα hashtags #fakecovidtest και έχει φθάσει πάνω από 6.5 εκατομμύρια προβολές, ενώ ο πλέον ανενεργός λογαριασμός με το όνομα @fakecovidtests έφθασε πάνω από 20.000 ακολούθους.

Το βίντεο έγινε viral, ενώ περίπου 400.000 παιδιά και νέοι στη Βρετανία έλλειψαν από το σχολείο για λόγους που συσχετίζονται με τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Independent, εκπρόσωπος της εφαρμογής TikTok, ανέφερε: “Κάνουμε ξεκάθαρο πως αφαιρούμε περιεχόμενο το οποίο περιλαμβάνει παραπλανητική πληροφόρηση που μπορεί να προκαλέσει κακό, συμπεριλαμβανομένων παραπληροφόρηση για ζητήματα υγείας που σχετίζονται με τον κορονοϊό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα