Το twitter για τη ρόδα στο Σύνταγμα: London Eye και δεν κουνάει

default image

Η ρόδα του Συντάγματος 'γύρισε' μόνο στο twitter. Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (Pics)

Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απέρριψε τελικά το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία.

Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής, και κάπως έτσι, η “Ρόδα του Καμίνη” δεν γύρισε ποτέ. Νωρίτερα την Τετάρτη άλλωστε, παραιτήθηκε ο Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, υπεύθυνος για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα, αλλά και μηνυτήρια αναφορά εταιρίας για “επικινδυνότητα της ρόδας” οδήγησαν σε παρέμβαση του Εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, διατάχθηκε από χθες η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό την διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρία.

Έτσι, η ρόδα αποσυναρμολογήθηκε, ενώ από το βράδυ της Τρίτης ο δήμος Αθηναίων άρχισε να αφαιρεί τα βαγόνια, λόγω της κακοκαιρίας. Το ερώτημα είναι λοιπόν γιατί δεν λήφθηκε η γνωμοδότηση πριν στηθεί μια ρόδα στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και γιατί δεν υπήρξε ολοκληρωμένη μελέτη στατικότητας προτού υλοποιηθεί το όλο έργο που αρχικά είχε ενθουσιάσει το κοινό.

Όπως καταλαβαίνετε τα παραπάνω δεν γινόταν να μείνουν ασχολίαστα από τους Έλληνες χρήστες του Twitter, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό… Πάρτε μια γεύση παρακάτω.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα