ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Ο πύραυλος Chollima-1

"Πνίγηκε" ο πρώτος κατασκοπευτικός πύραυλος που έφτιαξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν ειδικά για τις ΗΠΑ

Ενώ οι πολίτες της Ελλάδας κοιμούνταν τα ξημερώματα της Τετάρτης 31/5, αυτοί της Σεούλ και της Οκινάουα άκουγαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, με τη Βόρεια Κορέα να εκτοξεύει τον πρώτο κατασκοπευτικό δορυφόρο, που τελικά κατέληξε στα νερά της Κίτρινης Θάλασσας. Ο δικτάτορας δεν άγχεται.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ ζήτησε να εκτοξευθεί ο πρώτος κατασκοπευτικός δορυφόρος της χώρας

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του τον Απρίλιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε να εκτοξευθεί ο πρώτος κατασκοπευτικός δορυφόρος της χώρας. Δεν έδωσε διευκρινήσεις για την ημερομηνία.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ πως ωθούν την περιοχή στο "χείλος πυρηνικού πολέμου"

Η Βόρεια Κορέα καταγγέλλει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται από τις δυνάμεις της Ουάσιγκτον και της Σεούλ, κάνοντας λόγο για "ριψοκίνδυνη συγκρουσιακή υστερία των ΗΠΑ".

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Β. Κορέα: Σε ελιγμούς πραγματικού πολέμου εκπαιδεύει τον στρατό ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα πρέπει «να εντείνει τακτικά διάφορες ασκήσεις προσομοίωσης πραγματικού πολέμου με διάφορους τρόπους και σε διάφορες καταστάσεις» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ζητώντας από τον στρατό του να εντείνει τα γυμνάσιά του.

Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών

ΗΠΑ: Επικίνδυνη η "αναγκαστική σιωπή" του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν την "επικίνδυνη απραξία" του Συμβουλίου Ασφαλείας να καταδικάσει τις οπλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, κατηγορώντας Κίνα και Ρωσία ως "προστάτες της Πιονγκγιάνγκ".

Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση

Ιαπωνία: Ζητά έκτακτη σύγκληση του ΟΗΕ για τους βαλλιστικούς πυραύλους της Βόρειας Κορέας

Μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας, η ιαπωνική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο ΓΓ του Οργανισμού έχει ήδη καταδικάσει τις κινήσεις της Πιονγκγιάνγκ

Κοινή στρατιωτική αεροπορική άσκηση Νότιας Κορέας - ΗΠΑ

Ν. Κορέα - ΗΠΑ: Κοινή στρατιωτική άσκηση μετά τον βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσε η Β. Κορέα

Στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ προχώρησαν σε κοινή αεροπορική άσκηση μία μέρα μετά την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη Βόρεια Κορέα, ανοιχτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας.

Η εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του Ju Ae

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα είναι η κόρη του η διάδοχος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας;

Τι μπορεί να σημαίνει η τελευταία εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν μαζί με την κόρη του, αυτή τη φορά σε στρατιωτική παρέλαση όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη επίδειξη διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που έχει κάνει ποτέ η χώρα.

Στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα στέλνει μήνυμα με την "μεγαλύτερη παρέλαση βαλλιστικών πυραύλων" που έχει γίνει ποτέ

Μεταμεσονύχτια στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Κορέα, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η "μεγαλύτερη επίδειξη διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που έχει γίνει ποτέ". Για "σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ" έκαναν λόγο πολιτικοί αναλυτές.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Fumio Kishida

Μητσοτάκης: Απαράδεκτες οι προκλήσεις της Β. Κορέας έναντι της Ιαπωνίας, όπως και της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας 

Με τον Ίαπωνα ομόλογο του συναντήθηκε ο πρωθυπουργός. Στήριξε το Τόκιο απέναντι στις προκλήσεις της Β. Κορέας και έθεσε το ζήτημα της επιθετικότητας της Τουρκίας Ελληνική “γέφυρα” με ΝΑΤΟ- ΕΕ με φόντο τη Ρωσία.

Όμιλος Wagner

ΗΠΑ: Χαρακτήρισαν "διεθνή εγκληματική οργάνωση" τη Wagner - "Παρέλαβε όπλα από τη Βόρεια Κορέα"

Παγώνουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία της Wagner στις ΗΠΑ μετά τον χαρακτηρισμό της ως "διεθνή εγκληματική οργάνωση". Απαγορεύεται επίσης στους Αμερικανούς να παρέχουν πόρους, αγαθά ή υπηρεσίες στην οργάνωση

Τζο Μπάιντεν

Μπάιντεν: Διαψεύδει ότι γίνεται συζήτηση για κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως δεν γίνεται συζήτηση για κοινές ασκήσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων με τη Νότια Κορέα, αντικρούοντας όσα είπε ο Γιουν Σοκ-γελ. Επιμένει η Σεούλ.

Όπως συνηθίζει, ο Κιμ Γιονγκ Ουν άλλαξε τους αξιωματούχους του στρατού πριν αποχαιρετήσει το 2022.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε δεξί του χέρι τον "εγκέφαλο" των βασανιστηρίων

Στις ανακατατάξεις που έκανε ο Κιμ Γιονγκ-ουν στον στρατό της Βόρειας Κορέας ‘εξαφάνισε’ τον άμεσο συνεργάτη του, Πακ Τζονγκ Τσον και ‘εμφάνισε’ τον Ρι Γιονγκ Γκιλ, που φήμες τον ήθελαν να έχει εκτελεστεί το 2016.

Εκτόξευση πυραύλου (φωτογραφία αρχείου)

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας

Υπολογίζεται ότι για το 2022 η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε περίπου 70 εκτοξεύσεις όπλων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 8 διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Μαχητικά της Νότιας Κορέας

Νότια Κορέα: Προειδοποιητικά πυρά σε drones της Βόρειας Κορέας

Ανεβαίνει εκ νέου το θερμόμετρο στον κοερατική χερσόνησο. Βορειοκοερατικά drones μπήκαν στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορεάς. Με προειδοποιητικά πυρά απάντησε η Σεούλ η οποία κάνει λόγο για "πρόκληση".

Δοκιμαστική εκτόξευση για την ανάπτυξη κατασκοπευτικού δορυφόρου

Βόρεια Κορέα: Δοκιμαστική εκτόξευση για την ανάπτυξη κατασκοπευτικού δορυφόρου

Προσπάθειες ανάπτυξης ενός κατασκοπευτικού δορυφόρου που θα παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ, πραγματοποιεί η Βόρεια Κορέα.

Όπως συνηθίζει, ο Κιμ Γιονγκ Ουν άλλαξε τους αξιωματούχους του στρατού πριν αποχαιρετήσει το 2022.

Έγιναν τα... αποκαλυπτήρια της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν

Πριν το Νοέμβριο υπήρχαν μόνο φήμες πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει παιδιά. Σε λιγότερες από 10 ημέρες, έκανε δυο εμφανίσεις με την κόρη του. Πώς τη λένε, πόσο χρονών είναι και γιατί αποκαλύφθηκε.

Βόρεια Κορέα, φωτογραφία αρχείου

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχεται να φτιάξει "τον ισχυρότερο στρατό του κόσμου" - Η "ύποπτη" εμφάνιση της κόρης του

Κατά την τελετή εκτόξευσης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-17 ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως έχει στόχο να συγκροτήσει "τον ισχυρότερο στρατό του κόσμου".

Κιμ Γιονγκ Ουν

Μουντιάλ 2022: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε τη μετάδοση αγώνων τριών χωρών

Δημοσίευμα του KBS World TV, υποστηρίζει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει απαγορεύσει να προβάλλονται στη χώρα του οι αγώνες του Μουντιάλ 2022 τριών συγκεκριμένων χωρών που θεωρούνται απ' αυτόν "πολιτικοί εχθροί".

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίγνκ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Σι Τζινπίγνκ σε Κιμ Γιονγκ Ουν: "Το Πεκίνο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί "για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία"

Με επιστολή που έστειλε προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο Κινέζος πρόεδρος εξέφρασε την προθυμία της χώρας του να συνεργαστεί με τη Βόρεια Κορέα "για την παγκόσμια σταθερότητα".

ΥΠΕΞ Ελλάδας

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα.