Βρούτσης: Με υπογραφή Αχτσιόγλου και όχι Κατρούγκαλου οι περικοπές στις συντάξεις

Βρούτσης: Με υπογραφή Αχτσιόγλου και όχι Κατρούγκαλου οι περικοπές στις συντάξεις
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης όπου παρουσίασαν όλα τα στάδια της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για το "Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα" και τον διαδικτυακό τόπο στον οποίο γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των δικαιούχων. Συμμετείχαν μάλιστα, στο σεμινάριο, συνομιλώντας με τα στελέχη των 8 δήμων που εκπαιδεύονται τις τελευταίες ημέρες από τους επιμορφωτέες του ΕΚΔΔΑ, για την εφαρμογή του προγράμματος. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης τονίζει ότι, ενώ υπουργοί και στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστούν οι περικοπές στις συντάξεις από τις αρχές του 2019, από το ίδιο το "Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο" προκύπτει πλήρης εφαρμογή των περικοπών. Μιλώντας για την υπέρογκη αύξηση στις τιμές καυσίμων στα νησιά, την αποδίδει στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.

“Αυτό το ασύλληπτο που συνέβη, είναι το αποτέλεσμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στο Αιγαίο, που υπήρχε ως ισοδύναμο για τους κατοίκους των νησιών, λόγω της πολύ ακριβής μεταφοράς του πετρελαίου. Δεν είναι όλο το Αιγαίο Μύκονος ή Σαντορίνη, με πολλές επιχειρήσεις. Υπάρχουν εκατοντάδες νησιά στα οποία οι κάτοικοι προσπαθούν να επιβιώσουν με ένα δίμηνο τουρισμού, με πολύ χαμηλές τιμές. Και το κόστος του ΦΠΑ που ανέβηκε από 9% στο 24% ήταν πολύ ισχυρή αλλαγή στην καθημερινότητά τους και στη ζωή τους”, δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα τις τελευταίες ημέρες, στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “βρε καλώς τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

“Με υπογραφή Αχτσιόγλου και όχι Κατρούγκαλου οι περικοπές στις συντάξεις”

“Είναι άδικο να λέμε για τον κύριο Κατρούγκαλο, είναι της κυρίας Αχτσιόγλου νόμος για την περικοπή του 18% της προσωπικής διαφοράς, που είναι μία ως τρεις συντάξεις από το τέλος Δεκεμβρίου του 2018. Πάνω σε αυτό, το σύνολο της κυβέρνησης αρχίζει και τα μασάει…Θα το δούμε μετά τις 21 Αυγούστου, δεν θα το δούμε, θα το ξαναδούμε…ενώ είναι ήδη ψηφισμένος νόμος”, τονίζει ο Γιάννης Βρούτσης και προσθέτει: “Ομως στη σελίδα 73-74 στο κείμενο που δόθηκε προχθές, λέει ότι το 2020 η συνταξιοδοτική δαπάνη θα είναι 13,4% ενώ το 2016 θα είναι 17,3%. Άρα περιλαμβάνει και ενσωματώνει τη μείωση των συντάξεων”.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει ότι “το Ολιστικό Σχέδιο είναι η πλήρης υιοθέτηση των μνημονίων, τα οποία βαφτίζει πλέον ‘Αναπτυξιακό Πρόγραμμα’ και το υιοθετεί ως δικό της η κυβέρνηση. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Κακό είναι ότι δεν περιλαμβάνει προοπτική για το αύριο της χώρας”, ανέφερε.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Γιάννη Βρούτση στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα