Ξάγρυπνος, αμίλητος και νηστικός το πρώτο βράδυ πίσω από τα κάγκελα ο Παπαγεωργόπουλος. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο

Ξάγρυπνος, αμίλητος και νηστικός το πρώτο βράδυ πίσω από τα κάγκελα ο Παπαγεωργόπουλος. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αποχωρεί από το Δικαστικό Μέγαρο για τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, αφού το Τριμελές Εφετείο τον καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε σε ισόβια τον τέως δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο καθώς και τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια, ενώ σε ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξάγρυπνος στο κελί του το πρώτο βράδυ ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο με πίεση

Δύσκολα πέρασε το πρώτο βράδυ στη φυλακή ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν κατάφερε να κλείσει μάτι όλη τη νύχτα, ενώ μεταφέρθηκε στο ιατρείο με πίεση και αφού του χορηγήθηκε φάρμακα επέστρεψε στο κελί του.

Η σύζυγός του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Ελένη, του έφερε είδη ρουχισμού και κάποια είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σήμερα τον επισκέφθηκε τόσο εκείνη όσο και ένας παλιός συναθλητής του.

“Προσπάθησε να μου δώσει κουράγιο. Όμως, εγώ κατάλαβα ότι ο ίδιος δεν είναι καλά. Έχει γίνει ράκος. Έχει καταρρεύσει”, είπε η ίδια στην εφημερίδα.

Μεταξύ άλλων, ο Β. Παπαγεωργόπουλος όταν μπήκε στις Φυλακές Διαβατών φόρεσε τις φόρμες του και ρώτησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους από πού μπορεί να προμηθευτεί τηλεκάρτες. Μετέπειτα μεταφέρθηκε στο κελί του και άφησε τα πράγματά του.

Μάλιστα, ζήτησε να μεταφερθεί σε κελί μη καπνιστών καθώς οι περισσότεροι συγκρατούμενοί του είναι καπνιστές. Στο ίδιο κελί διαμένουν ο στενός συνεργάτης του και πρώην γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και άλλοι οκτώ.

Αργότερα, πήγε μαζί με όλους τους κρατουμένους για βραδινό στο εστιατόριο αλλά δεν άγγιξε τα μακαρόνια του. Το βράδυ παρακολούθησε τα δελτία ειδήσεων ενώ ήταν αμίλητος και έγειρε στο κρεβάτι του. Όλο το βράδυ δεν έκλεισε μάτι και σκεφτόταν τη δίκη.

“Συγκάτοικός” του στο ίδιο κελί είναι ο επί σειρά ετών πιο στενός του συνεργάτης, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, στον οποίο επιβλήθηκε -επίσης- η ποινή των ισόβιων δεσμών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο κελί βρίσκονται άλλοι οκτώ ποινικοί κρατούμενοι, εκ των οποίων οι δύο είναι αλλοδαποί.

Σημειώνεται ότι οι φυλακές των Διαβατών, όπως και πολλές άλλες στη χώρα, φιλοξενούν περισσότερους κρατούμενους από όσους επιτρέπει η χωρητικότητά τους και δεν υπάρχουν VIP κελιά.

Ανάμεσα στους κρατούμενους των φυλακών Διαβατών είναι και ο βιαστής – δολοφόνος της Ξάνθης, Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος είχε κακοποιήσει και δολοφονήσει την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου στην Ξάνθη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα