news 24/7

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Χάρης Παυλίδης

Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος. Εργάσθηκε στο ραδιόφωνο, σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά. Ιδρυτικό στέλεχος και διευθυντής ειδήσεων στην ελεύθερη ραδιοφωνία Κανάλι 1, παρουσιαστής εκπομπής στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, σύμβουλος στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» της ΕΡΤ και σχολιαστής στον 9,84. Υπεύθυνος στο πολιτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Απόφαση» και αρθρογράφος στη «Βραδυνή», στην «Ισοτιμία», στην «Press Time», στην «Ελλάδα», στα «Πολιτικά Θέματα» στα «Επίκαιρα» και σε άλλα έντυπα. Σήμερα είναι πολιτικός σχολιαστής στο Κανάλι 1, αρθρογράφος στη «Δημοκρατία» και σύμβουλος σε θέματα Τύπου του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 12ο συνέδριο της ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2018

Η κυριαρχία της Κεντροδεξιάς προϋποθέτει ισχυρή ΝΔ

ΓΝΩΜΕΣ

Η "πολιτική αλλαγή" με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης "έπεισε" τη μεσαία τάξη να τον ακολουθήσει στην πορεία για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, δεν μπορεί να επιτευχθεί εφόσον δεν έχει τη στήριξη και τη συναίνεση της κοινωνίας.

Οι ιδεοληπτικοί ευτελίζουν τις ιδέες του Πολυτεχνείου

Οι ιδεοληπτικοί ευτελίζουν τις ιδέες του Πολυτεχνείου

ΓΝΩΜΕΣ

Έχουν σχέση οι φοιτητές της Νομικής που κατέλαβαν το κτίριο επί της οδού Σόλωνος και φώναζαν συνθήματα κατά της Χούντας με τους «φοιτητές» της ΑΣΟΕ, που αντί να φωνάζουν κατά εκείνων που είχαν μετατρέψει τη σχολή σε γιάφκα διαμαρτύρονται γιατί η αστυνομία έκανε το καθήκον της;

Αλέξης Τσίπρας και Παύλος Πολάκης στη Βουλή (φωτογραφία αρχείου)

Αντιπολίτευση με πρότυπο τον Πολάκη

ΓΝΩΜΕΣ

Στον Αλέξη Τσίπρα δόθηκε η ευκαιρία να ξεφορτωθεί μια ιστορία όχι και τόσο καθαρή και να μη φορτωθεί όλα εκείνα που θα αποκαλυφθούν. Επίλεξε να μείνει με τις τύψεις του και με μια ετερόκλητη παρέα "σταυροφόρων" της... πολιτικής κάθαρσης.

Στιγμιότυπο από τις Βρυξέλλες

Η Ευρώπη που αντιστέκεται...

ΓΝΩΜΕΣ

Αναρωτιέται κανείς τι έγινε ξαφνικά και η Ευρώπη έχει απολέσει τη δυναμική της; Μήπως κουράστηκε να κουβαλάει στους ώμους της όλο και περισσότερα κράτη - μέλη; Μήπως οι Ευρωπαίοι κουράστηκαν να περιμένουν την Ευρώπη πότε θα γίνει Ευρώπη;

Φωτό αρχείου: Μεταφορά  μεταναστών από τη Μόρια στη Θεσσαλονίκη

Εθνική κρίση ή ακρισία;

ΓΝΩΜΕΣ

Προφανώς και εκτός από τα όποια λάθη και τις παραλείψεις η διαχείριση του μεταναστευτικού δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι οδεύουμε προς εθνική κρίση. Ασφαλώς το προσφυγικό- μεταναστευτικό αποτελεί μείζον πρόβλημα. Δεν αποτελεί όμως εθνικό πρόβλημα.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η επανασύνδεση της μεσαίας τάξης με την Κεντροδεξιά

ΓΝΩΜΕΣ

Ο θυμός μπορεί να έχει παρέλθει, αλλά η καχυποψία υπάρχει. Και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο και η Νέα Δημοκρατία λιγότερο, δύο κόμματα που αποτελούν την πολιτική και ιδεολογική έκφραση των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, υπήρξαν θύματα του θυμού της δεν μπορεί κανείς να το παραβλέψει.

Φωτό αρχείου: Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ τη ψήφο των αποδήμων;

ΓΝΩΜΕΣ

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθανόταν ασφάλεια θα είχε ήδη προλάβει τη Νέα Δημοκρατία που του είχε δώσει την ευκαιρία. Φοβάται τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων ψηφοφόρων που διαμένουν στο εξωτερικό γιατί δεν έχουν τα ίδια συναισθήματα και στερεότυπα στην αξιολόγηση των κομμάτων.

Lo show del Movimento 5Tsipras

Lo show del Movimento 5Tsipras

ΓΝΩΜΕΣ

Στη Κουμουνδούρου επικρατεί γενικώς μια πιραντελική διάθεση ανάλυσης της κατάστασης η οποία υπερβαίνει τη λενινιστική αντίληψη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσέλευσή του στη συνέντευξη που παραχώρησε

Ο κεντρώος προσανατολισμός της "Ανάπτυξης για Όλους"

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει το momentum προκειμένου να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Αφενός στη κοινωνία, που σήκωσε και σηκώνει τα βάρη της κρίσης, αφετέρου σε όλους εκείνους που περιμένουν να ακούσουν αυτό που κάθε φορά περιμένουν για να επενδύσουν.

Μεταφορά μεταναστών από τη Μόρια στη Θεσσαλονίκη

Οι κυβερνήσεις φεύγουνε και το προσφυγικό μένει...

ΓΝΩΜΕΣ

Με δεδομένο ότι η Τουρκία κρατάει τη στρόφιγγα, με εκατομμύρια ανθρώπους έτοιμους να φύγουν απ’ τη μιζέρια, θα ήταν τραγικό λάθος να μετατραπεί ένα διεθνές και κατ΄εξοχή ευρωπαϊκό θέμα σε διμερές

Φωτό αρχείου: Οι σημαίες Ελλάδας και Τουρκίας

Οι κρίσεις (με την Τουρκία) γεννάνε Κροίσους

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Αυτός γνώριζε ίσως καλύτερα απ’ τον καθένα ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν σ’ αυτό το παιχνίδι. Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και ο Ουμπέρτο Έκο λέγοντας ότι οι κρίσεις πουλάνε καλά