ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Χάρης Παυλίδης

Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος. Εργάσθηκε στο ραδιόφωνο, σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά. Ιδρυτικό στέλεχος και διευθυντής ειδήσεων στην ελεύθερη ραδιοφωνία Κανάλι 1, παρουσιαστής εκπομπής στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, σύμβουλος στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» της ΕΡΤ και σχολιαστής στον 9,84. Υπεύθυνος στο πολιτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Απόφαση» και αρθρογράφος στη «Βραδυνή», στην «Ισοτιμία», στην «Press Time», στην «Ελλάδα», στα «Πολιτικά Θέματα» στα «Επίκαιρα» και σε άλλα έντυπα. Σήμερα είναι πολιτικός σχολιαστής στο Κανάλι 1, αρθρογράφος στη «Δημοκρατία» και σύμβουλος σε θέματα Τύπου του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Προεδρικό Μέγαρο

Το hit parade των υποψηφίων Προέδρων

ΓΝΩΜΕΣ

Το σκεπτικό της απόφασης και η εκλογή του νέου Προέδρου που θα επακολουθήσει, θα κρίνουν το μέλλον των πολιτικών εξελίξεων. Το μέλλον που κρατάει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κώστας Σημίτης

Το λάθος του Κώστα Σημίτη

ΓΝΩΜΕΣ

Το αντιμάμαλο από τον κυματισμό της έντασης, από τη μια ακτή του Αιγαίου στην άλλη, δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα. Κυρίως αφορά νοοτροπίες που το κατεστημένο στις δύο χώρες φροντίζουν να συντηρούν.

Συζήτηση, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019.

Έξι μήνες στα... βαρέα και ανθυγιεινά

ΓΝΩΜΕΣ

O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρασύρθηκε από τους τηλεοπτικούς ρυθμούς και δεν επηρεάστηκε από τους παρεπιδημούντες σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος «τουρκοφάγους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 12ο συνέδριο της ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2018

Η κυριαρχία της Κεντροδεξιάς προϋποθέτει ισχυρή ΝΔ

ΓΝΩΜΕΣ

Η "πολιτική αλλαγή" με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης "έπεισε" τη μεσαία τάξη να τον ακολουθήσει στην πορεία για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, δεν μπορεί να επιτευχθεί εφόσον δεν έχει τη στήριξη και τη συναίνεση της κοινωνίας.

Οι ιδεοληπτικοί ευτελίζουν τις ιδέες του Πολυτεχνείου

Οι ιδεοληπτικοί ευτελίζουν τις ιδέες του Πολυτεχνείου

ΓΝΩΜΕΣ

Έχουν σχέση οι φοιτητές της Νομικής που κατέλαβαν το κτίριο επί της οδού Σόλωνος και φώναζαν συνθήματα κατά της Χούντας με τους «φοιτητές» της ΑΣΟΕ, που αντί να φωνάζουν κατά εκείνων που είχαν μετατρέψει τη σχολή σε γιάφκα διαμαρτύρονται γιατί η αστυνομία έκανε το καθήκον της;

Αλέξης Τσίπρας και Παύλος Πολάκης στη Βουλή

Αντιπολίτευση με πρότυπο τον Πολάκη

ΓΝΩΜΕΣ

Στον Αλέξη Τσίπρα δόθηκε η ευκαιρία να ξεφορτωθεί μια ιστορία όχι και τόσο καθαρή και να μη φορτωθεί όλα εκείνα που θα αποκαλυφθούν. Επίλεξε να μείνει με τις τύψεις του και με μια ετερόκλητη παρέα "σταυροφόρων" της... πολιτικής κάθαρσης.

Στιγμιότυπο από τις Βρυξέλλες

Η Ευρώπη που αντιστέκεται...

ΓΝΩΜΕΣ

Αναρωτιέται κανείς τι έγινε ξαφνικά και η Ευρώπη έχει απολέσει τη δυναμική της; Μήπως κουράστηκε να κουβαλάει στους ώμους της όλο και περισσότερα κράτη - μέλη; Μήπως οι Ευρωπαίοι κουράστηκαν να περιμένουν την Ευρώπη πότε θα γίνει Ευρώπη;

Φωτό αρχείου: Μεταφορά  μεταναστών από τη Μόρια στη Θεσσαλονίκη

Εθνική κρίση ή ακρισία;

ΓΝΩΜΕΣ

Προφανώς και εκτός από τα όποια λάθη και τις παραλείψεις η διαχείριση του μεταναστευτικού δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι οδεύουμε προς εθνική κρίση. Ασφαλώς το προσφυγικό- μεταναστευτικό αποτελεί μείζον πρόβλημα. Δεν αποτελεί όμως εθνικό πρόβλημα.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η επανασύνδεση της μεσαίας τάξης με την Κεντροδεξιά

ΓΝΩΜΕΣ

Ο θυμός μπορεί να έχει παρέλθει, αλλά η καχυποψία υπάρχει. Και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο και η Νέα Δημοκρατία λιγότερο, δύο κόμματα που αποτελούν την πολιτική και ιδεολογική έκφραση των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, υπήρξαν θύματα του θυμού της δεν μπορεί κανείς να το παραβλέψει.

Φωτό αρχείου: Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ τη ψήφο των αποδήμων;

ΓΝΩΜΕΣ

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθανόταν ασφάλεια θα είχε ήδη προλάβει τη Νέα Δημοκρατία που του είχε δώσει την ευκαιρία. Φοβάται τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων ψηφοφόρων που διαμένουν στο εξωτερικό γιατί δεν έχουν τα ίδια συναισθήματα και στερεότυπα στην αξιολόγηση των κομμάτων.

Lo show del Movimento 5Tsipras

Lo show del Movimento 5Tsipras

ΓΝΩΜΕΣ

Στη Κουμουνδούρου επικρατεί γενικώς μια πιραντελική διάθεση ανάλυσης της κατάστασης η οποία υπερβαίνει τη λενινιστική αντίληψη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσέλευσή του στη συνέντευξη που παραχώρησε

Ο κεντρώος προσανατολισμός της "Ανάπτυξης για Όλους"

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει το momentum προκειμένου να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Αφενός στη κοινωνία, που σήκωσε και σηκώνει τα βάρη της κρίσης, αφετέρου σε όλους εκείνους που περιμένουν να ακούσουν αυτό που κάθε φορά περιμένουν για να επενδύσουν.

Μεταφορά μεταναστών από τη Μόρια στη Θεσσαλονίκη

Οι κυβερνήσεις φεύγουνε και το προσφυγικό μένει...

ΓΝΩΜΕΣ

Με δεδομένο ότι η Τουρκία κρατάει τη στρόφιγγα, με εκατομμύρια ανθρώπους έτοιμους να φύγουν απ’ τη μιζέρια, θα ήταν τραγικό λάθος να μετατραπεί ένα διεθνές και κατ΄εξοχή ευρωπαϊκό θέμα σε διμερές

Φωτό αρχείου: Οι σημαίες Ελλάδας και Τουρκίας

Οι κρίσεις (με την Τουρκία) γεννάνε Κροίσους

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Αυτός γνώριζε ίσως καλύτερα απ’ τον καθένα ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν σ’ αυτό το παιχνίδι. Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και ο Ουμπέρτο Έκο λέγοντας ότι οι κρίσεις πουλάνε καλά

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Από το "λεφτά υπάρχουν" στο... πού θα βρεθούν

ΓΝΩΜΕΣ

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αντιπολιτευθεί θέτοντας το ερώτημα «που θα βρείτε τα λεφτά», δύο πράγματα συμβαίνουν: Ή φεύγοντας άφησε τα ταμεία άδεια, ή τα λεφτά που «εκλάπησαν» από τη μεσαία τάξη χτίζοντας τα πρωτογενή πλεονάσματα, δεν θέλει να επιστραφούν στον ταξικό εχθρό.

Φωτό αρχείου: Ο Αριστείδης Φλώρος αποχωρεί από τα δικαστήρια.

Δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ η αποφυλάκιση Φλώρου

ΓΝΩΜΕΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ που μας τρέλανε στη νομιμότητα και μέχρι τελευταία στιγμή έτρεχε ασθμαίνωντας να ψηφίσει τον νέο Ποινικό Κώδικα, διαρρηγνύει τα ερυθρά ιμάτια του γιατί με δικό του νόμο αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος!

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

Το Κέντρο είναι εδώ

ΓΝΩΜΕΣ

Ο δικομματισμός που επέστρεψε πλέον στην πολιτική σκηνή, επιτρέπει στον «υπό ανακαίνιση» ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύει ότι ως «νέο» ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναβιώσει την παραδοσιακή αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία.

Κυρ. Μητσοτάκης

Η μεσαία τάξη έβγαλε πρωθυπουργό

ΓΝΩΜΕΣ

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε με ακρίβεια τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν το κοινωνικό πλαίσιο εντός του οποίου επιστρέφει η μεσαία τάξη, κάτι που δεν μπόρεσε ο Αλέξης Τσίπρας να το υποστηρίξει.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση της Βουλής

Δεν είναι ο φιλελευθερισμός ανόητοι...

ΓΝΩΜΕΣ

Θα ήταν χρήσιμο αντί να υπερασπίζονται τις φαντασιώσεις τους οι κατά συνθήκη "φιλελεύθεροι" και να μάχονται λυσσαλέα τις ιδέες του φιλελευθερισμού οι κατ’ ανάγκη "δημοκράτες", να βάλουν ένα στοίχημα αντίστοιχο με εκείνο του Πασκάλ.

Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Γιατί ο Αλέξης "υποδύεται" τον Ανδρέα;

ΓΝΩΜΕΣ

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «παίζει τα ρέστα» του προκαλώντας τον Ερντογάν να πραγματοποιήσει τις απειλές του. Με τις κινήσεις του αυτό δείχνει να επιζητά.

Στιγμιότυπο από ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου

ΓΝΩΜΕΣ

Η πολιτική αλλαγή ξεκίνησε στις 26 Μαΐου και συνεχίζεται. Από χθες το απόγευμα η χώρα μπήκε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, αν και ουσιαστικά τα σημάδια κόπωσης αυτής της μακράς περιόδου είναι εμφανή στη κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Βούτσης σε συνομιλία τους στη Βουλή

Χωρίς ίχνος ενοχής και ευθύνης

ΓΝΩΜΕΣ

Η τελευταία γραμμή άμυνας είναι ότι «τα κάνανε και οι προηγούμενοι», ή στην πιο προχωρημένη εκδοχή του προηγούμενου, «οι άλλοι έκαναν χειρότερα». Ωστόσο ο Νίκος Βούτσης, εφαρμόζει το δόγμα «Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».