ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ

Χρήστος Χατζηϊωάννου

Ο Χρήστος Χατζηιωάννου είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πριν μεταβεί στο Λονδίνο για μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και την Σύγχρονη Πολιτική Θεωρία. Για πέντε χρόνια εργάστηκε στον Όμιλο του Πηγάσου. Από τον Μάιο του 2012 βρίσκεται στην 24 Media και αρθρογραφεί στο Oneman.gr.


Ο φοβισμένος Charlie της διπλανής πόρτας

Ο φοβισμένος Charlie της διπλανής πόρτας

ΓΝΩΜΕΣ

Σε μία δεκαετία που ο φόβος οδηγεί τη λογική στο περιθώριο, το χρέος μας είναι όχι απλά να αποδεχόμαστε και να κοπιάρουμε τους Charlie αυτής της γης αλλά να προσπαθούμε έστω λίγο να τους μοιάσουμε.

Smoke rises following what police said was an Israeli air strike in Gaza City July 16, 2014. Israel resumed its air strikes in the Gaza Strip on Wednesday a day after holding its fire in deference to an Egyptian-proposed cease-fire deal that failed to get Hamas militants to halt rocket attacks. Gaza medical officials say 195 Palestinians, including at least 150 civilians, among them 31 children, have been killed. The Israeli military said that since the cease-fire deal was to have gone into effect, Hamas had fired 123 rockets at Israel, one killing a civilian - the first Israeli fatality in the fighting. REUTERS/Ahmed Zakot (GAZA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST TPX IMAGES OF THE DAY)

Ωδή στην απάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΓΝΩΜΕΣ

Με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας να μοιάζει εκτός ελέγχου, διαβάστε ένα άρθρο για την προκλητική απάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε μία ακόμα διεθνή κρίση

Η αγενής μας τύφλωσις

Η αγενής μας τύφλωσις

ΓΝΩΜΕΣ

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, διαβάστε ένα άρθρο για την ανοησία των Ελλήνων στην αντιμετώπιση του ρατσισμού και των πολιτών αυτού του κόσμου που ζουν ανάμεσά μας.

ΒΟΥΛΗ- Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των Κυβερνητικών, Διοικητικών και Αυτοδιοικητικών Οργάνων στο Διαδίκτυο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και άλλες διατάξεις»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ)

Ο κακός σύμβουλος της πολιτικής που λέγεται ιστορία

ΓΝΩΜΕΣ

Διαβάστε ένα άρθρο για την οδυνηρή επιρροή της ιστορικής ακρίβειας και ανακρίβειας στους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως αυτοί εκφράζονται μέσα από τα κόμματα. Γιατί η ιστορία οφείλει να μένει στα βιβλία και όχι να γίνεται σημείο αναφοράς

Το χρέος των ΜΜΕ μετά τον βομβαρδισμό στη Βοστώνη

Το χρέος των ΜΜΕ μετά τον βομβαρδισμό στη Βοστώνη

ΓΝΩΜΕΣ

Διαβάστε ένα άρθρο για την ευθύνη που έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ο κάθε δημοσιογράφος ξεχωριστά απέναντι στους πολίτες από την πρώτη στιγμή μίας τραγωδίας. Το κακό προηγούμενο της χειραγώγησης του δημοσίου φόβου δεν αφήνει περιθώρια για λάθη

Τις καυτές πατάτες δεν τις αφήνουμε να κρυώσουν

Τις καυτές πατάτες δεν τις αφήνουμε να κρυώσουν

ΓΝΩΜΕΣ

Διαβάστε ένα άρθρο για την αδιανόητη προσπάθεια των πολιτικά εμπλεκομένων στην υπόθεση Λαγκάρντ, να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Την στιγμή που το πραγματικό έγκλημα δεν είναι η γνώση του περιεχομένου της λίστας αλλά η απραξία τους ενώπιόν της.