Άλμπερτ Μπουρλά: “Είμαστε κοντά στο στόχο για θεραπεία του καρκίνου”

Άλμπερτ Μπουρλά: “Είμαστε κοντά στο στόχο για θεραπεία του καρκίνου”
Αναγόρευση του Άλμπερτ Μπουρλά ως Επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ eurokinissi

Την αισιοδοξία του για τη θεραπεία του καρκίνου, εξέφρασε ο Άλμπερτ Μπουρλά, δηλώνοντας ότι η επίτευξη του στόχου είναι κοντά.

Πολύ κοντά στον στόχο για τη βελτίωση των θεραπειών του καρκίνου βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά από τη Θεσσαλονίκη.

«Η επιστήμη είναι ώριμη στον τομέα του καρκίνου και θα δούμε σοβαρές βελτιώσεις στα υφιστάμενα πρωτόκολλα θεραπειών στα χρόνια που έρχονται. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για άλλες ασθένειες, αλλά για τον καρκίνο είμαστε κοντά στον στόχο», τόνισε ο CEO της Pfizer μιλώντας στην ΕΡΤ3, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την αναγόρευσή του ως Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση αλλά ούτε και ανησυχία για την εξέλιξή της.

«Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και να εφησυχάζουμε αλλά αυτή τη στιγμή δε με ανησυχεί, αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετά όπλα στη φαρέτρα μας και δεν αναφέρομαι μόνο στο εμβόλιο, αλλά και στις θεραπείες όπου αν χρησιμοποιηθούν σωστά δεν πρέπει να έχουμε ανθρώπους που να πεθαίνουν, μπορούμε να προλάβουμε όλους τους θανάτους», είπε χαρακτηριστικά.

Για την ευλογιά των πιθήκων, ο κ. Μπουρλά σημείωσε: «Όλα τα ζητήματα υγείας μας απασχολούν. Και φυσικά, είχα την ευκαιρία, από τις πρώτες στιγμές που ανακοινώθηκε, να το κοιτάξω με τους συνεργάτες μου. Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα