Ανησυχία Λινού για σχολεία: Ένα τμήμα μεταφέρει τον ιό σε 100 άτομα

Ανησυχία Λινού για σχολεία: Ένα τμήμα μεταφέρει τον ιό σε 100 άτομα
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Διαφωνεί με το 50+1 η Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τόνισε οτι ένα σχολικό τμήμα μπορεί να μεταφέρει τον κορονοϊό σε 100 άτομα.

"Δύσκολο" χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων η Αθηνά Λινού, παρατηρώντας πως "τα παιδιά του Δημοτικού δεν έχουν δυνατότητα εμβολιασμού".

"Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα σχολεία", σημείωσε η καθηγήτρια, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ σε ερώτηση για το σχέδιο για το 50+1 (δηλαδή να κλείνει ένα τμήμα αν νοσήσει το 50% συν ένας μαθητής), ξεκαθάρισε πως δε συμφωνεί καθόλου.

ADVERTISING

Η Αθηνά Λινού εξήγησε πως, "οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα", ξεκινώντας από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον μέχρι και τις επαφές στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Συμβούλεψε δε τους γονείς "να αγοράσουν από σήμερα τις μάσκες και να κάνουν από σήμερα πρόβες, ώστε να συνηθίσουν να τις φορούν".

Τέλος, χαρακτήρισε "μεγάλο λάθος" την προτροπή ορισμένων γιατρών για την αποφυγή εμβολιασμού, μέχρι να γίνουν έρευνες στη χώρα μας. "Από τα παιδιά που θα νοσήσουν, ένα 10% θα νοσήσει σοβαρά και μετά θα έχει σοβαρά υπολείμματα", επεσήμανε καταληκτικά η Αθηνά Λινού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αθηνά Λινού, Κορονοϊός, Σχολεία
SHARE:

24Media Network