Αθάνατο ελληνικό δημόσιο. Τώρα θυμήθηκε το ΙΚΑ τον αντικαπνιστικό νόμο που ισχύει από το 2009

Αθάνατο ελληνικό δημόσιο. Τώρα θυμήθηκε το ΙΚΑ τον αντικαπνιστικό νόμο που ισχύει από το 2009

Η απαγόρευση του καπνίσματος ισχύει με νόμο του 2009 αλλά όπως φαίνεται μερικοί υπάλληλοι την γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους

Στο δημόσιο πάντα είναι απαραίτητη μία υπενθύμιση για να τηρηθεί το αυτονόητο αφού με εγκύκλιο του το ΙΚΑ δίνονται ”οδηγίες” για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κάτι που ισχύει στο δημόσιο από το 2009.

Σύμφωνα  με το dikaiologitika.gr,  σήμερα (Παρασκευή 07/03), το ΙΚΑ έστειλε εγκύκλιο στα υποκαταστήματα και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που προβλέπει την απαγόρευση του καπνίσματος στις δημόσιες υπηρεσίες ,που παρεμπίπτοντος έχει θεσπιστεί πολύ πριν απαγορευτεί το κάπνισμα στα καταστήματα εστίασης και στους χώρους διασκέδασης.

Η απαγόρευση του καπνίσματος ισχύει με νόμο του 2009 αλλά όπως φαίνεται για να χρειαστεί η αποστολή εγκυκλίου από την Διοίκηση του Ιδρύματος μερικοί υπάλληλοι την γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Η υπενθύμιση των οδηγιών σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στις δημόσιες υπηρεσίες φέρνει και μία απειλή η οποία είναι αυτή του πειθαρχικού παραπτώματος η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στην οδηγία η  πειθαρχική διαδικασία προβλέπεται και από τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Το περίεργο της υπόθεσης δεν είναι ότι το ΙΚΑ και η Διοίκηση του ορθά κάνει και επισημαίνει την ανάγκη μερικοί υπάλληλοι να συμμορφωθούν επιτέλους με αυτό που ισχύει παντού , αλλά περίεργο είναι ότι χρειάζεται εγκύκλιος για να εφαρμοστεί αφού οι προϊστάμενοι των δημοσίων υπηρεσιών θα έπρεπε να επιβάλλουν από την πρώτη στιγμή τον νόμο ανεξαιρέτως.

Κανονικά η επιβολή του νόμου σχετικά με πρόστιμα που ισχύουν για τις επιχειρήσεις ή τους καπνιστές που ”συλλαμβάνονται ”να καπνίζουν θα έπρεπε να εφαρμοστούν και στους δημόσιους υπάλληλους και όχι να εφαρμόζεται η πειθαρχική διαδικασία που δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ουσιαστικά.

Διαβάστε ακόμη στο dikaiologitika.gr:

– ΕΟΤ: Από 12 Μαρτίου οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

– Πως θα γίνει η επιστροφή ΦΠΑ αγροτών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα