Διαψεύδει ο ΕΟΦ τα περί ανεπάρκειας των εμβολίων για τη γρίπη

Διαψεύδει ο ΕΟΦ τα περί ανεπάρκειας των εμβολίων για τη γρίπη
Γιατρός ετοιμάζει εμβόλιο με σύριγγα MandicJovan

Ο Εθνικός Οργανιωμός Φαρμάκων με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες ότι όποια πληροφόρηση περί «ανεπάρκειας» ή «μη διαθεσιμότητας» των εμβολίων, είναι ψευδής.

Ο ΕΟΦ ενημερώνει τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας ότι η ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων που έχει ήδη διατεθεί στη χώρα μας ανέρχεται σε 1.500.000 περίπου δόσεις, ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμες ακόμη 1.100.000 δόσεις, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί για την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Υγείας, με έγγραφό του από 20/12/2018, έχει δώσει σαφή οδηγία για την εκτέλεση συνταγών με εμπορική ονομασία των εμβολίων VAXIGRIP TETRA, FLUARIX TETRA και INFLUVAC TETRA η οποία έχει υλοποιηθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Βάσει αυτής, υπάρχει δυνατότητα ανταλλαξιμότητας των αντιγριπικών εμβολίων κατά τη συνταγογράφησή τους.

Η όποια παραπληροφόρηση περί «ανεπάρκειας» ή «μη διαθεσιμότητας» των εμβολίων δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις με κίνδυνο να οδηγηθούμε στην καθυστέρηση του εμβολιασμού, και δη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version