Διορίσθηκε μόνιμη γιατρός στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων

Διορίσθηκε μόνιμη γιατρός στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων

Η διασφάλιση της παροχής δημόσιας και δωρεάν Υγείας σε όλο τον ελληνικό λαό, πόσο μάλλον σε παιδιά, είναι απόλυτη προτεραιότητα, διαμηνύει το υπουργείο Υγείας

Θετική εξέλιξη στη υπόθεση του μοναδικού ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά που λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και αντιμετώπιζε κίνδυνο "λουκέτου" λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, προκαλώντας τεράστιο κίνημα διαμαρτυρίας στα social media, με το hashtag #Save_Ακτινοθεραπευτικο_Παίδων να κατακλύζει το Twitter.

Ειδικότερα, την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την τοποθέτηση μόνιμης γιατρού στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε η γιατρός διορίζεται σε μόνιμη θέση ειδικευμένης ιατρού Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β΄ του Γ.Ν.Π.Α. "Π. & Α. Κυριακού", θέση επί θητεία του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ.2. Επίσης παρατείνεται η θητεία του επικουρικού ιατρού που υπηρετεί στο τμήμα και λήγει στις 2/10/2015. Ο δεύτερος επικουρικός που προσελήφθη τον Μάιο του 2015, συνεχίζει κανονικά τη θητεία του.

Ακόμη προκηρύσσεται άμεσα θέση εξειδικευμένου επικουρικού ιατρού με διετή θητεία, ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας με ειδικό προσόν 18μηνη αποδεδειγμένη κλινική εμπειρία στην παιδιατρική ακτινοθεραπεία. Τέλος, αναμένεται η άμεση προκήρυξη μόνιμης θέσης Επιμελήτριας Α.

"Η διασφάλιση της παροχής δημόσιας και δωρεάν Υγείας σε όλο τον ελληνικό λαό, πόσο μάλλον σε παιδιά, ήταν, είναι και θα παραμείνει απόλυτη προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης" καταλήγει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#Save_Ακτινοθεραπευτικο_Παιδων: Ένα έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί

SHARE:

24Media Network