ΕΔΕ για το θάνατο του καρδιοπαθή, που του ζήτησαν “φακελάκι”

ΕΔΕ για το θάνατο του καρδιοπαθή, που του ζήτησαν “φακελάκι”
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ--ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ -ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ.//EUROKINISSI Eurokinissi

Εντολή για ΕΔΕ από τον υφυπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη στον Ευαγγελισμό. Η καθυστέρηση στο χειρουργείο, ίσως απέβη μοιραία

Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί εάν η αναβολή του χειρουργείου του 67χρονου ασθενούς του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, συνέβαλε, ή όχι, στον θάνατο του, διενεργείται από τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μετά την ιατροδικαστική έκθεση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκου Καρακούκη, έδωσε εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο 67χρονος είχε υποστεί ισχαιμία και τρία εμφράγματα, εκ των οποίων το ένα παλαιότερο και τα δύο πολύ πρόσφατα. Ο 67χρονος, που κατήγγειλε καρδιοχειρουργό για χρηματισμό, χειρουργήθηκε το Σάββατο και σύμφωνα με τους γιατρούς ξύπνησε καλά, ωστόσο, την Κυριακή κατέληξε στη ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού”.

Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι η υγεία του επιδεινώθηκε εξαιτίας της καθυστέρησης της επέμβασης, αφού ο καρδιοχειρουργός που αρχικά να τον είχε αναλάβει, τον εκβίαζε απαιτώντας 1.500 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργήσει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα