Εγκέφαλος Χαλανδρίου: Πρότυπο ολιστικής διαχείρισης στη διαγνωστική ιατρική

Εγκέφαλος Χαλανδρίου: Πρότυπο ολιστικής διαχείρισης στη διαγνωστική ιατρική
Εξωτερική άποψη του διαγνωστικού Εγκέφαλος Χαλανδρίου. Dimitrios Poupalos Creative Photography

Πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε εκ νέου τη λειτουργία του το Διαγνωστικό Κέντρο Εγκέφαλος Χαλανδρίου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης διαγνωστικών για τον όμιλο Euromedica.

Επιδιώκοντας να προσφέρει τις πλέον καινοτόμες υπηρεσίες της διαγνωστικής ιατρικής, ο όμιλος Euromedica κυριολεκτικά μεταμόρφωσε το κέντρο Εγκέφαλος Χαλανδρίου, σε μια υπερσύγχρονη μονάδα για κάθε είδους εργαστηριακή διάγνωση. Ο Εγκέφαλος αποτελεί πρότυπο για τον όμιλο -και όχι μόνο- καθώς επιχειρεί μέσα από τις τελευταίες επενδύσεις την ολιστική προσέγγιση στο πεδίο των διαγνώσεων.

Όταν πριν από 45 χρόνια άνοιξε τις πόρτες τους ο Εγκέφαλος, θεωρήθηκε ορόσημο στον χώρο των διαγνωστικών κέντρων, καθώς στις εγκαταστάσεις του λειτούργησε ο πρώτος αξονικός τομογράφος στη χώρα. Σήμερα, θεωρείται ναυαρχίδα των διαγνωστικών κέντρων του ομίλου, παρέχοντας όλο το εύρος των διαγνωστικών μεθόδων απεικόνισης και όχι μόνο, με συνεργασίες υψηλού επιστημονικού επιπέδου.

Στα έξι επίπεδα που καλύπτει η ανακαινισμένη μονάδα υγείας, παρέχονται υψηλής ακρίβειας υπηρεσίες διάγνωσης μέσω των ιδιαίτερα εξελιγμένων ιατρικών μηχανημάτων που έχουν εγκατασταθεί. Το κέντρο διαθέτει εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, εξαιρετικούς χώρους φιλοξενίας εξεταζόμενων, ειδικό φωτισμό και εξαερισμό στους χώρους αναμονής και εξετάσεων.

Εκτός των κτιριακών αναβαθμίσεων, το Κέντρο προχώρησε στην εγκατάσταση ολοκαίνουριου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας σε συνεργασία με την General Electric Healthcare, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της ιατρικής τεχνολογίας. Επίσης ξεκίνησε τη συνεργασία με κορυφαίους ιατρούς ακτινοδιαγνώστες με εξαιρετική εμπειρία και ακαδημαϊκή κατάρτιση με σκοπό να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες του νέου εξοπλισμού.

Όπως αναφέρει ο κ. Στάθης Δεσποτόπουλος, Ιατρός Ακτινολόγος, Υπεύθυνος Αξονικού Τομογράφου, στο κέντρο έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί το πρώτο σύστημα αξονικής τομογραφίας Revolution APEX 512 τομών στην Ελλάδα της GE Healthcare, το οποίο έχει τρία μοναδικά χαρακτηριστικά: Έχει τη χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας παγκοσμίως, τον μικρότερο χρόνο εξέτασης και την καλύτερη δυνατή διαγνωστική ακρίβεια για όλους τους ασθενείς. Και ο κ. Δεσποτόπουλος προσθέτει: “Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα διεθνή επίπεδα αναφοράς (ΔΕΑ) για μια αξονική τομογραφία θώρακα είναι DLP 480 mGy*cm, οι δόσεις ακτινοβολίας του δικού μας αξονικού τομογράφου για αξονική θώρακα χαμηλής δόσης είναι DLP 70 mGy*cm. O τομογράφος μας, που διαθέτει 512 τομές σε κάθε περιστροφή, καλύπτει τον θώρακα σε μόλις τέσσερις περιστροφές, μειώνοντας σημαντικά τόσο την έκθεση στην ακτινοβολία όσο και τον συνολικό χρόνο της εξέτασης”.

Dimitrios Poupalos Creative Photography

Επίσης ειδικά για καρδιολογικές εξετάσεις, ο τομογράφος απεικονίζει την καρδιά σε έναν καρδιακό παλμό, επιτρέποντας έτσι τη διενέργεια εξετάσεων σε περιπτώσεις που μέχρι πρότινος ήταν απαγορευτικές, όπως σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, ταχυσφυγμία, με stents ή σε παχύσαρκους, με ελάχιστη δόση ακτινοβολίας.

Οι μαγνητικοί τομογράφοι υψηλής τεχνολογίας

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Ακτινολογίας Έφη Καψαλάκη, Υπεύθυνη Μαγνητικού Τομογράφου, στον Εγκέφαλο είναι εγκατεστημένα μηχανήματα ιδιαίτερα υψηλής τεχνολογίας τα οποία αφορούν και στην πρόληψη η οποία αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι καθώς εξασφαλίζει την έγκαιρη διάγνωση.

“Στον εγκέφαλο είναι σήμερα εγκατεστημένοι δύο υπερσύγχρονοι μαγνητικοί τομογράφοι της GE Healthcare, o 1.5 Τesla Ε SIGNA™ HD28, ο οποίος πολύ πρόσφατα αναβαθμίστηκε εκ νέου, και o 3.0 Τesla SIGNA™ Premier AIR™. Έχοντας ενσωματώσει όλες τις νέες τεχνολογίες της GE Healthcare, μπορούμε να κάνουμε όλες τις εξετάσεις, από τις πιο απλές τις καθημερινές, αλλά και εξειδικευμένες καθώς τα μηχανήματά μας προσφέρουν δυνατότητα απεικόνισης όλου του σώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στις παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, του μυοσκελετικού συστήματος, πολυπαραμετρική απεικόνιση του προστάτη και του μαστού, καθώς και εξειδικευμένη απεικόνιση κοιλίας και ολόσωμη μαγνητική τομογραφία με μέθοδο διάχυσης”.

Ας σημειωθεί ότι και ο λοιπός εξοπλισμός του Εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού μαστογράφου με τομοσύνθεση, αποτελείται από κορυφαία μηχανήματα και υπηρεσίες της GE Healthcare στους αντίστοιχους τομείς απεικόνισης. Η σύνθεση του εγκατεστημένου εξοπλισμού και οι συνεργασίες με κορυφαίους ιατρούς, καθιστούν τον Εγκέφαλο Χαλανδρίου της Euromedica, Κέντρο Αναφοράς Τεχνολογίας Απεικόνισης (Center of Excellence) της GE Healthcare, ενταγμένο στο παγκόσμιο δίκτυο κέντρων αναφοράς της, όπου εξελίσσονται και αναπτύσσονται νέες διαγνωστικές τεχνικές εξετάσεων. Λόγω της χρήσης των συγκεκριμένων τεχνολογιών, το κέντρο συμμετέχει σε σημαντικά διεθνή ερευνητικά πρωτόκολλα.

Dimitrios Poupalos Creative Photography

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μονάδα του Εγκέφαλου σύντομα θα λειτουργήσουν και ιατρεία, όπως οφθαλμολογικό, παθολογικό και γαστρενετρολογικό.

Με την ευκαιρία της επαναλειτουργία του διαγνωστικού πριν από μερικούς μήνες, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Euromedica κ. Τάκης Δουμάνογλου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο σημερινός Εγκέφαλος της Euromedica στο Χαλάνδρι, σηματοδοτεί τη νέα εποχή καθώς και τη νέα εταιρική ταυτότητα του Ομίλου. Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των κλινικών, καθώς και μίας σειράς διαγνωστικών κέντρων, ενώ θα τεθούν σε λειτουργία νέα κέντρα στις περιοχές της χώρας, όπου δραστηριοποιείται η Euromedica, με βάση το εν εξελίξει επενδυτικό πρόγραμμα. Γνώμονας για όλα τα πλάνα μας είναι η αρτιότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στο κοινωνικό σύνολο. Είμαστε χαρούμενοι που στο ξεκίνημα αυτό συνεργαζόμαστε με την GE Healthcare που αποτελεί έναν από τους βασικούς μας συνεργάτες””.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version