Εκπρόσωπος γιατρών νοσοκομείου Νίκαιας: Φωνάζουμε 15 χρόνια για τη συντήρηση των κτιρίων

Εκπρόσωπος γιατρών νοσοκομείου Νίκαιας: Φωνάζουμε 15 χρόνια για τη συντήρηση των κτιρίων
Σοβάς έπεσε σε θάλαμο στο νοσοκομείο Νίκαιας ΠΟΕΔΗΝ

Για "προχειροδουλειά που έγινε το 2002-2003, άρπα κόλα με υπερτιμολογήσεις" έκανε λόγο ο Πάνος Παπανικολάου για το περιστατικό με την πτώση σοβά σε θάλαμο της ορθοπεδικής, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συγγενή ασθενούς.

“Φωνάζουμε εδώ και 15 χρόνια για τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων” είπε στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή Διαδρομές στην Ενημέρωση με τον Γιώργο Βούλγαρη, ο εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου Νίκαιας Πάνος Παπανικολάου, με αφορμή την πτώση σοβά σε θάλαμο της ορθοπεδικής κλινικής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον τρίτο όροφο του κεντρικού κτιρίου, με τη μητέρα ενός ασθενή να τραυματίζεται ελαφρά.

“Επιβεβαιώθηκε αυτό που φωνάζουμε εδώ και 15 χρόνια. Ήταν μια συγκεκριμένη προχειροδουλειά, που είχε γίνει το 2002-2003. Η ανακαίνιση ήταν από τα περίφημα έργα κυβέρνησης Σημίτη, άρπα κόλα με υπερτιμολογήσεις. Συνοδευόταν από άλλο ένα έργο- σκάνδαλο, το νέο κτήριο των επειγόντων περιστατικών και των απεικονιστικών εργαστηρίων. Ήταν η αποθέωση της ατασθαλίας,”, είπε ο κ. Παπανικολάου.

Και πρόσθεσε: “Είχε γίνει σκανδαλώδης υπερτιμολόγηση πάνω από 200%. Οι προδιαγραφές του κτιρίου ήταν ότι θα έπρεπε να είναι πενταόροφο και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν άλλοι όροφοι, είναι στο ισόγειο. Εδώ και χρόνια διεκδικούμε τουλάχιστον τους άλλους δύο ορόφους έτσι ώστε να μετακομίσουν εκεί στους άλλους δύο ορόφους τα χειρουργεία γιατί οι πτέρυγες των χειρουργείων είναι και αυτές από κτιριακή άποψη πολύ παλιές. Δεν έχουν υποστεί ριζική ανακαίνιση ποτέ. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης δεν δίνεται τίποτα για συντήρηση, τα χρήματα φτάνουν μόνο για τα αναλώσιμα, που φτάνουν για 10 μήνες το χρόνο”.

“Δυστυχώς οι ελλείψεις μόνιμου προσωπικού είναι τεράστιες, η εκτίμηση μας είναι ότι μας λείπουν 8500 μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί και από το ιατρικό προσωπικό, 35.000 και αν πάρουμε στα σοβαρά αυτά που λέει η κυβέρνηση ότι θέλει την καθαριότητα και τη φύλαξη να τους κάνει χωρίς να μεσολαβούν εργολάβοι πάμε στις 45.000”, κατέληξε ο κ. Παπανικολάου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, από την πλευρά της, δηλώνει ότι θα διερευνήσει το περιστατικό και σημειώνει ότι ήταν αδύνατο να προβλεφθεί, δεδομένου ότι σε πρόσφατη ανακαίνιση χρωμάτων το καλοκαίρι του 2017, δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα σε επίχρισμα του θαλάμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα