Εμβόλιο Κορονοϊού: Χαμηλή η ανταπόκριση των παιδιών

Εμβόλιο Κορονοϊού: Χαμηλή η ανταπόκριση των παιδιών
Εικόνα από εμβολιαστικό κέντρο. Eurokinissi

Μόνο 33.000 έφηβοι 15-17 ετών και 5300 παιδιά ηλικίας 12-14 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για πρώτη δόση.

Σε χαμηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, με μια μικρή ανάσχεση της πτωτικής πορείας τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού , μόλις 33.000 έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει ραντεβού ενώ στις ηλικίες 12-14 ο αριθμός αυτό διαμορφώνεται στα 5300.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι τις τελευταίες 10 μέρες, 110 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού για πρώτη δόση, γεγονός που δείχνει μια σχετική βελτίωση στην πτωτική εικόνα των προηγούμενων ημερών. Απέδωσε δε την μείωση των εμβολιασμών, οι οποί και σήμερα θα είναι χαμηλά, φτάνοντας στα επίπεδα μόλις των 45.000 στις καλοκαιρινές διακοπές και μάλιστα είπε πως αντίστοιχη κάμψη σημειώνεται στις περισσότερες χώρες.

Σχετικά με το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού, ανέφερε πως ήδη 3200 άτομα έχουν κλείσει ραντεβού και έχουν ήδη εμβολιαστεί 700 πολίτες. Το Υπουργείο Υγείας έχει αναπτύξει 46 μονάδες κινητών συνεργείων και μόνο σήμερα εμβολιάστηκαν 300 άτομα.

Παράλληλα κινητά συνεργεία έχουν εμβολιάσει πάνω από 6000άτομα σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε επίσης δράσεις εμβολασμών ειδικών ομάδων του πληθυσμού, όπως ρομά, άστεγους και μετανάστες και επίσης ότι θα υπάρξουν και δράσεις για τον εμβολιασμό ξενοδοχοϋπαλλήλων. Συγκεκριμένα, συνεργεία θα πηγαίνουν κατόπιν συνεννόησης σε ξενοδοχειακές μονάδες για να εμβολιάζουν το προσωπικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version