Εμβόλιο Κορονοϊού: Ώρα αποφάσεων για τη χορήγηση της τρίτης δόσης στο 4μηνο – Συνεδριάζει η Επιτροπή

Εμβόλιο Κορονοϊού: Ώρα αποφάσεων για τη χορήγηση της τρίτης δόσης στο 4μηνο – Συνεδριάζει η Επιτροπή
Εικόνα από εμβολιαστικό κέντρο. Eurokinissi

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να εισηγηθεί τη μείωση του χρόνου μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης στους 4 μήνες.

Την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναμένει σήμερα η Κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στο άνοιγμα της πλατφόρμας, ώστε όλοι οι εμβολιασμένοι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου μόλις συμπληρώσουν 4 μήνες από τη λήψη της δεύτερης δόσης αντί για 6 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση δείχνει να επείγεται να προχωρήσει ο εμβολιασμός των πολιτών με την αναμνηστική δόση ώστε να οχυρωθεί ο πληθυσμός περισσότερο ενόψει και της επικείμενης εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Αν και μέχρι χθες το απόγευμα, μέλη της Επιτροπής σημείωναν ότι η συζήτηση για τη μείωση του διαστήματος των έξι μηνών μεταξύ 2ης και 3ης δόσης, θα λάμβανε χώρα κατά την τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Τρίτης, τελικά φαίνεται η Κυβέρνηση να ζήτησε η σχετική εισήγηση να γίνει άμεσα.

Η Επιτροπή η οποία συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, αναμένεται να ανάψει το “πράσινο φως” και για το συγκεκριμένο εμβολιασμό, όπως έκανε ήδη προχθές και για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα.

Με τη θετική αυτή η εισήγηση, θα ξεκινήσει και η διαδικασία να ανοίξει η πλατφόρμα για νέα ραντεβού, τα οποία όπως υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η “Επιχείρηση Ελευθερία” μπορεί να τα υποστηρίξει.

Συγκεκριμένα χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον Υπουργός Υγείας για τα νέα μέτρα, ο γενικός γραμματέας είχε αναφέρει ότι “η δυναμικότητα εμβολιασμών του Δεκεμβρίου, ειδικά μετά τις κινήσεις που έχουμε κάνει τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας εμβολιαστικά κέντρα ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Έτσι το Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί περίπου 1,5 εκατομμύριο ραντεβού. Άρα έχουμε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο διαθέσιμα ραντεβού και μάλιστα το επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν και νέα εμβολιαστικά κέντρα, αυξάνοντας τη δυναμικότητα του Δεκεμβρίου”.

“Επιχειρησιακά, όπως έχω ήδη αναφέρει τους αριθμούς, έχουμε τη δυνατότητα να το στηρίξουμε αυτό και μάλιστα όλα τα άτομα, τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έως το τέλος Αυγούστου, να μπορούν να έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση εντός του Ιανουαρίου, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά προϊδεάζοντας για την εξέλιξη αυτή.

Τόνισε πάντως ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης, έτσι ώστε κάποιος ο οποίος θέλει να κλείνει ραντεβού πρώτης δόσης να μπορεί να βρίσκει εντός των επόμενων εικοσιτετράωρων σε σχέση με τα ραντεβού της αναμνηστικής δόσης που και αυτά δεν πηγαίνουν μακριά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα