Επεισοδιακή ημερίδα του ΠΙΣ για τα ΣΔΙΤ

Διαμαρτυρία στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με θέμα τις ΣΔΙΤ.

Η εκδήλωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τελικά δεν έγινε καθώς εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία που διαδήλωναν στο χώρο δέχθηκαν χημικά από την αστυνομία.

Με επεισόδια σημαδεύτηκε η Ημερίδα για τις Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία, που είχε προγραμματίσει σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθώς εργαζόμενοι στη δημόσια Υγεία που προσέγγισαν το χώρο της εκδήλωσης δέχθηκαν χημικά από δυνάμεις της αστυνομίας, εισήλθαν στην αίθουσα την οποία και έθεσαν υπό κατάληψη, πετώντας φακελάκια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ομάδα εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με εκπροσώπους από την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ και την ΠΟΕΔΗΝ, εισέβαλαν στο χώρο της ημερίδας στο Ζάππειο, διακόπτοντας ομιλίες, αναρτώντας πανό και απαιτώντας από όλους τους συνέδρους να αποχωρήσουν. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με την Ημερίδα επεδίωκε να ανοίξει το διάλογο εκ μέρους των γιατρών, επιχειρώντας να προηγηθεί των εξελίξεων ώστε να θέσει τον ιατρικό κόσμο στην πρώτη γραμμή των αποφάσεων.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι πρόκειται για πρωτοφανή γεγονότα σε μια ημερίδα ενημέρωσης, ενώ καταδίκασε την χρήση δακρυγόνων ανέφερε ότι δε ότι η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία και ότι καμία ιδέα δεν αμβλύνεται με τη βία.

Με την σειρά της η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου σχολιάζοντας την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ανέφερε ότι «έστειλαν να υποδεχθούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς τα ΜΑΤ λες και είναι κοινοί εγκληματίες». Επίσης και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος υποστήριξε ότι ο ΠΙΣ αποτελείται από «γιατρούς-επιχειρηματίες» και τους κατηγόρησε ότι ήρθαν να ξεπουλήσουν την πραμάτεια του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ευθύνες απέδωσε στην ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, και ο Δημήτρης Βαρνάβας μέλος του ΠΙΣ, υποστηρίζοντας ότι το βάρος της ακύρωσης του συνεδρίου φέρει ο σύλλογος και όχι όσοι διαμαρτυρήθηκαν.

SHARE:

24Media Network