Γώγος: Ανησυχητικός ο βαθμός διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα

Γώγος: Ανησυχητικός ο βαθμός διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα
Τεστ για κορονοϊό. Eurokinissi

Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και να φέρουμε κι άλλα αν χρειάζεται, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος και τόνισε οτι ο βαθμός διασποράς στη χώρα μας είναι ανησυχητικός.

Είναι ανησυχητικός ο βαθμός διασποράς του κορονοϊού στην χώρα μας τόνισε ο λοινωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος κι έκανε λόγο για “κόκκινη γραμμή” που πρέπει να δουμε μπροστά μας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γώγος σημείωσε πως βρισκόμαστε σε εποχή κινητικότητας, με την έννοια οτι κόσμος πηγαίνει και επιστρέφει απο διακοπές στα αστικά κέντρα γι αυτό και παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων.

Πρέπει να τηρούμε αλλά και να πάρουμε μέτρα για να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού, δήλωσε ο κ. Γώγος τονίζοντας ότι δεν υπάρχει “μαγικό φάρμακο” για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το “κλειδί” είναι η πιστή τήρηση των μέτρων, όπως οι μάσες οι αποστάσεις και το πλύσιμο των χεριών. “Πρέπει να μάθουμε να ζουμε με αυτά τα μέτρα, μέχρι να βρεθεί κάποιο αποτελεσματικό εμβόλιο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το ρωσικό εμβόλιο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν σημείωσε ότι η επιστημονική κοινότητα δεν έχει δεδομένα. Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις και κανένα στοιχείο. Μακάρι να υπάρχει αλλά πρέπει να περιμένουμε ανέφερε ο καθηγητής. Ο ίδιος τοποθέτησε την κατασκευή του εμβολίου με τα σημερινά δεδομένα στις αρχές του 2021.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version