Σε ποια νοσοκομεία υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης εξαιτίας της κακοκαιρίας

Σε ποια νοσοκομεία υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης εξαιτίας της κακοκαιρίας
Φωτογραφία από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης το πρωί της Δευτέρας. Τα εκχιονιστικά δεν έχουν περάσει ακόμα, παρότι εφημερεύει ΠΟΕΔΗΝ

Σε ποια νοσοκομεία μπορούν να μεταβούν χωρίς προβλήματα σήμερα, Δευτέρα 6/2, οι πολίτες. Από ποιο εφημερεύον δεν έχουν περάσει ακόμα τα εκχιονιστικά μηχανήματα και η πρόσβαση δεν είναι εύκολη εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Χωρίς σοβαρά προβλήματα, λόγω του χιονιά, λειτουργούν τα νοσοκομεία της Αττικής και ειδικά όσα βρίσκονται στα βόρεια προάστια, περιοχή που έχει πλήξει περισσότερο η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, «υπάρχουν διαθέσιμα εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία καθαρίζουν τους δρόμους και τον περιβάλλοντα χώρο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων».

Πρόβλημα αντιμετωπίζει μόνο το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη και μέχρι τις 11:30 το πρωί της Δευτέρας, ελάχιστα περιστατικά έφθασαν στα επείγοντα, καθώς το νοσοκομείο εφημερεύει.

«Το Παίδων Πεντέλης που έχει αποκλειστεί εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πεντέλης, έχει επάρκεια τροφίμων και πετρελαίου θέρμανσης, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες από την Πολιτική Προστασία να ανοίξει η πρόσβαση», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο περιβάλλων χώρος του νοσοκομείου είναι γεμάτος χιόνι. Πολλά αυτοκίνητα εργαζομένων είναι παρκαρισμένα εντός του νοσοκομείου και σκεπασμένα από χιόνι.

Όπως εξηγεί, το ΚΑΤ είναι προσβάσιμο, όπως και το «Σισμανόγλειο» που εφημερεύει. Προσβάσιμο είναι και το «Αμαλία Φλέμιγκ».

«Για άλλη μια φορά, οι υγειονομικοί επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης. Αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες, προσπαθούν από χθες το βράδυ, με κάθε τρόπο, να φθάσουν στα νοσοκομεία κοντά στους ασθενείς», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πολλοί βρίσκονται σπό χθές το μεσημέρι στα νοσοκομεία, καλύπτοντας βάρδιες συναδέλφων τους, που ήταν αδύνατον να φθάσουν σπό το σπίτι τους.

«Την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας βρίσκεται σε τηλεργασία, εμείς κάνουμε αγώνα δρόμου να φθάσουμε στα νοσοκομεία. Και δουλεύουμε ακατάπαυστα τρείς και πλέον βάρδιες», καταλήγει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version