Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικασίες προσλήψεων στις ΜΕΘ από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικασίες προσλήψεων στις ΜΕΘ από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Aπό μέρα σε μέρα αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ όπου έχει προσφύγει ο κος Γιαννόπουλος διεκδικώντας να επανέλθει στη θέση του

Σιγή ιχθύος επικρατεί στους διαδρόμους του ΚΕΕΛΠΝΟ, την ίδια ώρα που προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες πρόσληψης των επιτυχόντων για την κάλυψη των θέσεων στις ΜΕΘ και ΜΑΦ, μετά και από την παύση του πρώην προέδρου του Οργανισμού και το διορισμού του νέου προέδρου από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας κου Ρόζενμπεργκ.

Βέβαια από μέρα σε μέρα αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ όπου έχει προσφύγει ο κος Γιαννόπουλος διεκδικώντας να επανέλθει στη θέση του. Όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι ο πρώην πρόεδρος, έχει καλές πιθανότητες να δικαιωθεί με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πορεία του επίμαχου διαγωνισμού.

Η εξέλιξη της διαμάχης μεταξύ του πρώην προέδρου και της ηγεσίας του υπουργείου όμως δε φαίνεται να επηρεάζει το έργο της νέας διοίκησης. Μάλιστα την Τέταρτη που μας πέρασε συνεδρίασε κανονικά το ΔΣ, ενώ ο νέος πρόεδρος κος Ρόζενμπεργκ υπογράφει καθημερινά αποφάσεις που αφορούν μισθοδοσία υπαλήλλων αλλά και άλλες αποφάσεις του Οργανισμού. Προφανώς η νέα διοίκηση δε θέλει να χαθεί χρόνος στην αναμονή αλλά από την άλλη δημιουργούνται ερωτηματικά, για το μέλλον αυτών των αποφάσεων, σε περίπτωση που ο κος Γιαννόπουλος κερδίσει τα ασφαλιστικά και επιστρέψει.

Νομικά σύμφωνα με ειδικούς, το υπουργείο Υγείας έχει έναν ακόμη άσσο στο μανίκι του και αυτός είναι ο εξής: Σε περίπτωση που το ΣτΕ δικαιώσει τον κο Γιαννόπουλο, το υπουργείο μπορεί να ακυρώσει την απόφασή του και να επανεκδώσει κάποια άλλη καθιστώντας ανενεργή και την απόφαση του ΣτΕ. Βέβαια αυτό θα άνοιγε δύσκολες και δύσβατες ατραπούς  τόσο επικοινωνιακά όσο και συνταγματικά αλλά νομικά ως δυνατότητα υφίσταται.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι και το μπλοκάρισμα της σελίδας με τους επιτυχόντες και της μη δυνατότητας ανοίγματός της, τουλάχιστον τις τελευταίες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR:

 

 

Το υπουργείο Υγείας “χαρτογραφεί” τον ιατρικό εξοπλισμό του ΕΣΥ
Οι κακές συνήθειες κόβονται καλύτερα όλες μαζί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα