Κικίλιας: Εντός των επόμενων εβδομάδων, στη Βουλή νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

Κικίλιας: Εντός των επόμενων εβδομάδων, στη Βουλή νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία
Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Σύμφωνα με δηλώσει του Υπουργού Υγείας, το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει θέματα πρόληψης, screening υγείας και υγιεινής σε ό,τι έχει να κάνει με τον πληθυσμό της χώρας. Άμεσα θα εκδοθεί και η Υπουργική Απόφαση για την τιμολόγηση φαρμάκων.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η Υπουργικής Απόφαση από τον Βασίλη Κικίλια σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων, ενώ σε επόμενο χρόνο και πριν τη λήξη του έτους έρχεται στη Βουλή νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας στο ΣΚΑΪ, το νομοσχέδιο αυτό θα ρυθμίζει θέματα πρόληψης, screening και υγείας και υγιεινής σε ό,τι έχει να κάνει με τον πληθυσμό της χώρας που απουσιάζουν πολλές φορές και από το δημόσιο λόγο, αλλά και σε σχέση με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με Δήμους και Περιφέρειες σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα αιχμής. Ακόμα και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ή τη ρύθμιση του πώς κάνουμε screening στον πληθυσμό για τον καρκίνο, μαστογραφίες στις γυναίκες.

Επίσης ο υπουργός σημείωσε ότι μετά την αλλαγή στο νόμο για την τιμολόγηση, βγαίνει την επόμενη εβδομάδα υπουργική απόφαση και ο ΕΟΦ ξεκινάει τις διαδικασίες σε ό,τι έχει να κάνει με τις ανατιμολογήσεις των φαρμάκων οπότε θα προσδιοριστεί και η μεγάλη ομάδα φαρμάκων που θα υπάρχουν μειώσεις. Επίσης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αναρτηθούν από τον ΕΟΦ οι νέες τιμές των φαρμάκων. Ο υπουργός επανέλαβε ότι κανένα φάρμακο δεν θα έχει αύξηση, ενώ εκατοντάδες φάρμακα, θα έχουν μείωση στην τιμή τους μέχρι 7%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version