Κλειστό το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στη Πτολεμαΐδα αλλά για το υπουργείο λειτουργεί κανονικά

Κλειστό το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στη Πτολεμαΐδα αλλά για το υπουργείο λειτουργεί κανονικά

Με απόφαση του διοικητή και διευθυντής της Νεφρολογικής κλινικής κλειστό θα παραμείνει το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών στο «Μποδοσάκειο» της Πτολεμαΐδας λόγω της έλλειψης γιατρών

«Κλείνει» από σήμερα το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, λόγω της τραγικής έλλειψης γιατρών. Την απόφαση έλαβε ο εκτελών χρέη διοικητή και διευθυντής της Νεφρολογικής κλινικής Χρήστος Κατσίνας. 

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ΑΠΕ, οδηγήθηκε σε αυτή τη δύσκολη απόφαση εξαιτίας της παντελούς απουσίας ιατρών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ). Σύμφωνα με τον διευθυντή, ο ίδιος ενημέρωσε την 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) εγκαίρως, ωστόσο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.  Αναγκάστηκε μάλιστα, όπως είπε, να υποβάλλει την παραίτησή του καθώς τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια των ασθενών. Χθες το βράδυ, τα ΤΕΠ παρέμειναν ανοικτά χάρη στην εθελοντική παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη, ο όποιος έκανε τη νυκτερινή εφημερία.  Σύμφωνα με τον κ. Κατσίνα, η θητεία των ειδικευόμενων γιατρών που κάλυπταν τη λειτουργία του ΤΕΠ έχει λήξει, ενώ οι γενικοί γιατροί που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας αρνήθηκαν να μετακινηθούν στα ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Από την άλλη το υπουργείο Υγείας αφήνοντας αιχμές για τις ανακοινώσεις της διοίκησης που έβγαιναν και μετά ανακαλούνταν, υποστηρίζει ότι τα ΤΕΠ των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης μετά από μετακίνησεις ιατρών είτε από τα Κέντρα Υγείας είτε από άλλα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3Υγειονομικής Περιφέρειας για εφημέρευση, λειτούργουν κανονικά. Στο ΤΕΠ μάλιστα της Παθολογικής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπως αναφέρει το υπουργείο εξετάστηκαν την 1/3/2016 είκοσι (20) ασθενείς, την 2/3/2016 είκοσι τρείς (23) ασθενείς και 3/3/2016 εξετάστηκαν τουλάχιστον τρείς (3)ασθενείς. 

Τα τελευταία έξι (6) έτη οι Παθολογικές Κλινικές των δύο Νοσοκομείων, όπως και άλλες Κλινικές τους, είναι υποστελεχωμένες διότι δεν έγιναν προσλήψεις ιατρών αναφέρει το υπουργείο και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης εκδίδονται αποφάσεις τοποθέτησης επικουρικών ιατρών, ωστόσο η ανταπόκριση είναι μειωμένη. Με αφορμή πάντως τον κίνδυνο να μη λειτουργήσουν τα ΤΕΠ, ο υπουργός Υγείας εξέδωσε υπουργικές αποφάσεις για πρόσληψη ιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Πάντως σε επικοινωνία που είχε το Healthview με το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Πτολεμαϊδας στΙς 9:00πμ το παθολογικό τμήμα ήταν κλειστό και στο ΤΕΠ υπήρχε μόνο ένας καρδιολόγος, ενώ στα γραφεία της διοίκησης γινόταν προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

Διαβάστε επίσης στο  Healthview.gr:

Στο ΣτΕ οι εργαστηριακοί γιατροί για τις μειώσεις των τιμών

Πως ο θυμός βοηθά την καριέρα μας

SHARE: