Κορονοϊός: Έκτακτες “προσλήψεις” 200 επαγγελματιών υγείας

Κορονοϊός: Έκτακτες “προσλήψεις” 200 επαγγελματιών υγείας
Γιατροί παρατηρούν τους πνεύμονες ασθενούς AP

Ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσωπικού 65 γιατρών και διαφόρων ειδικοτήτων στο πλαίσιο αντιμετώπισης πιθανών ύποπτων κρουσμάτων του κορονοϊού

Στην άμεση ενδυνάμωση του προσωπικού του ΕΣΥ προχωρά το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενισχύσει το δυναμικό του στο πλαίσιο αντιμετώπισης πιθανών ύποπτων κρουσμάτων του κοροναϊό 2019-nCov. Ο οργανισμός χθες βράδυ ανάρτησε τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος με στόχο να να συνάψει 3μηνες συμβάσεις με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών, με 65 γιατρούς, 100 νοσηλευτές, 5 τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων και 30 διασώστες για πλήρωμα ασθενοφόρων.

Έμφαση στους γιατρούς δίνεται στις ειδικότητες παθολόγων-λοιμοξιωλόγων ή πνευμονολόγων και ακολουθούν παιδίατροι και μικροβιολόγοι, προκειμένου να στελεχωθούν τα νοσοκομεία αναφοράς καθώς και τα 3 εργαστηριακά κέντρα ελέγχου των δειγμάτων τα οποία θα ενισχυθούν και με 5 τεχνολόγους. Αντίστοιχα θα κατανεμηθούν και οι νοσηλευτές. Επίσης οι διασώστες θα κατανεμηθούν 20 στο ΕΚΑΒ και 10 στο παράρτημα του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον λοιμοξιωλόγο κ. Τσιόδρα τη Δευτέρα, είχε αναφερθεί η άμεση χρηματοδότηση του συστήματος υγείας για την ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού ενόψει της πιθανότητας εμφάνισης κρουσμάτων κοροανϊού στη χώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο να δηλώσουν τη διαθεσιμότητα τους για τη σύναψη σύμβασης μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 28/2.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα