Κορονοϊός: Ανησυχία ειδικών για την άρση μέτρων

Κορονοϊός: Ανησυχία ειδικών για την άρση μέτρων
glomex

Στην κατάσταση που είμαστε δεν θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε ανοίγματα, τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ κατά τον Γιώργο Παυλάκη "αν γίνουν λάθη, θα το πληρώσουμε".

Την ανησυχία τους για την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού εξέφρασαν ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο γιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης από τη Δευτέρα του Πάσχα είμαστε σε πορεία ταχεία αύξησης. Η κατάσταση αναμένεται η κατάταση να αποκλιμακωθεί τον Ιούνιο και η αποκλιμάκωση αυτή θα οφείλεται αποκλειστικα στους εμβολιασμούς, πρόσθεσε  Επίσης, απέδωσε τη αύξηση στα ανοίγματα, στο ότι δεν φορούμε τις μάσκες κλπ..

Η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα, αλλά καλύτερα δε σημαίνει καλά, τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης. Τώρα δεν έχουμε μόνο αύξηση κρουσμάτων, αλλά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουμε νέα ρεκόρ κρουσμάτων, πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως αν γίνουν λάθη αυτή την περίοδο θα το πληρώσουμε.

Απαντώντας στο αν η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες, ο ίδιος τόνισε ότι “ενώ η Ελλάδα είχε φοβερά αβαντάζ πέρυσι σε σχέση με άλλες χώρες, σήμερα τα έχει χάσει. Ακούω για την επιτακτική ανάγκη να ανοίξουμε. Το μόνο που δεν ακούω είναι το νούμερο ένα καθήκον μας, να πέσουν τα κρούσματα, εχτές. Αντί να ελαττώνονται, αυξάνονται τα κρούσματα. Και αυτό γίνεται γιατί άνοιξαν απότομα όλα. Περισσότερες επαφές, σημαίνει περισσότερες μολύνσεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version